Ishockey

Dansk ishockey-VM gav stort millionoverskud

Der var folkefest i maj, da Danmarks ishockeyherrer spillede VM på hjemmebane. Tre måneder senere høstes de økonomiske frugter i form af et overskud.

Kim Larsens sang "Vi er dem" bragede ud af højtalerne, mens de danske tilskuere jublede løs på tribunen i Jyske Bank Boxen og hjemme i stuerne.

Ishockeylandsholdet fik i den grad danskerne med under VM på hjemmebane, selvom det hele sluttede i sidste gruppekamp mod Letland, der blev den mest sete ishockeykamp på dansk TV. Nu kan Danmarks Ishockey Union (DIU) så oplyse, at VM giver et overskud på mere end 23 millioner kroner.

En del af de penge skal gå til samarbejdspartneren Infront, der var rådgiver og samtidig selskabet, der stillede en underskudsgaranti. Når regnskabet gøres endeligt op i løbet af fjerde kvartal, betyder det, at DIU selv forventer et overskud på mellem 13 og 14 millioner kroner.

- Resultatet er fremragende og langt over vores forventninger. VM blev en international folkefest både i Herning og København, og vi er stadig utrolig stolte, når vi ser tilbage på begivenhederne i maj, siger formand for Danmarks Ishockey Union, Henrik Bach Nielsen.

VM endte med at blive overværet af 525.000 tilskuere undervejs i arenaerne i Herning og København, hvilket gør det danske VM til det sjettebedst besøgte i historien.

Kampene blev desuden vist i over 160 lande, og det akkumulerede seertal blev målt til knap 1,3 milliarder verden over.

DIU vil nu kigge på, hvordan det store overskud på mellem 13 og 14 millioner kroner kan bidrage til sportens udvikling herhjemme. Derfor vil bestyrelsen allerede i denne uge indlede arbejdet med både interne og eksterne personer, der har berøring med ishockey til daglig.

- Ud fra det arbejde vil vi pege på en række "fyrtårne", der skal bygges op i dansk ishockey i de kommende år. Det er vigtigt, at vi får det rette resultat ud af VM-overskuddet, og det vil vi forfølge med hårdt arbejde og stor åbenhed, siger Henrik Bach Nielsen.

Danmarks Idrætsforbund udtrykker desuden sin store glæde over overskuddet og succesen med VM på hjemmebane:

- VM gav dansk idræt og Danmark en fantastisk eksponering. Det var flot, at der med en professionel indsats og kæmpestort bidrag fra de mange frivillige blev skabt overskud, som nu reinvesteres i udviklingen af dansk ishockey siger formand for DIF, Niels Nygaard.

Mens Danmark lige nøjagtig missede kvartfinalen med et nederlag til Letland i sidste gruppekamp, så kunne Sverige til sidst juble over VM-guldet efter en finalegyser mod Schweiz:

Sverige genvandt VM-guld efter en finalegyser mod Schweiz. Video: TV 2 Sport