Comeback efter stor VM-skuffelse: - Jeg prøver at lægge afstand

16x9
Landsholdsspilleren Morten Poulsen er tilbage i Metal Ligaen for første gang siden 2011 Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Morten Poulsen er tilbage i Metal Ligaen efter en skuffelse af rang, som han har lagt bag sig inden sæsonstarten

Han blev sorteper under VM på hjemmebane i maj. 

To uger i udkanten af den danske VM-trup i sin fødeby, men uden så meget som et enkelt sekunds spilletid i en turnering de danske spillere kommer til at huske resten af livet.

Nu er Morten Poulsen så tilbage i det midtjyske for at forstærke hjembyens Metal Liga-mandskab Herning Blue Fox efter otte sæsoner i udlandet. Men det er ikke i skyggen af to tunge uger i maj, hvor han aldrig blev skrevet ind i den danske VM-trup.

- Det var bestemt ikke de to fedeste uger i mit liv. Men det er ikke noget, jeg bærer rundt på. Jeg prøver i stedet at lægge afstand til det, fortæller Morten Poulsen forud for Metal Liga-starten fredag.

- Det nytter ikke noget, så det fylder ikke så meget længere.

Faktisk føler han ikke, hans udgangspunkt er så forskelligt fra de nye holdkammerater hjemme i Herning. De fleste kommer nemlig også med en skuffelse i bagagen.

- Nu skal man jo huske på, at de fleste hockeyspillere slutter sæsonen med et nederlag. Det er kun omkring 10 procent, der ikke slutter af med et gok i nødden. Derfor kommer vi allesammen med stor revanchelyst. 

Herning Blue Fox tabte i sidste sæson finaleserien til Aalborg Pirates i seks kampe. Fredag aften tager vice-mestrene hul på den nye sæson med en udekamp mod Frederikshavn White Hawks.

Et Herning-mandskab, der ser stærke ud på papiret, og som nævnes blandt de helt store DM-favoritter, men den køber Morten Poulsen ikke ind på.

- Det er alt for tidligt at snakke om. Vi skal slet ikke tænke så langt. I stedet for skal vi tage en måned ad gangen.

Optaktskampene har heller ikke set uproblematiske ud for herningenserne. Men Morten Poulsen mener, at det kan bruges positivt, at tingene ikke har fungeret optimalt, og træner Petri Skriko har været ude og ruske holdet i de lokale medier.

- Det er nok meget sundt, at vi er løbet ind i nogle nederlag til at starte med. Sidste år var det vel nærmest først i slutspillet, man løb ind i problemer, så det er fint med en øjenåbner her før sæsonstarten.

Syv VM-slutrunder har 30-årige Morten Poulsen på sit ishockey-CV. Men man skal ikke forvente en anden Morten Poulsen, nu hvor han er tilbage i Metal Ligaen, end den Morten Poulsen, man kender fra de seneste års VM-turneringer.

- Jeg skal ikke lave om på mig selv. Jeg skal ikke ændre alt muligt, bare fordi jeg vender hjem. Uanset hvad, så skal jeg bidrage med så meget som muligt. Jeg har fået noget rutine i mine år ude, og så vil jeg komme til at levere en arbejdsindsats for holdet.

Og med rutinen, så kommer også en lederrolle. Det er den indfødte herningenser helt bevidst.

- Jeg er med på, at jeg skal tage den rolle på mine skuldre. Det kommer nok meget naturligt. Det er bare vigtigt at gøre det på en positiv facon.

Håbet i Herning er, at Morten Poulsen og resten af Blue Fox kan lede holdet til DM-titlen - for første gang siden 2012. Det er tæt på at være en evighed i hockey-højborgen på heden. Men det bliver ikke en nem vej mod et mesterskab, vurderer den altid hårdtarbejdende forward.

- Som jeg ser det, er der fem-seks hold, der kan gå hele vejen. Men kigger man på trupperne, så er Aalborg heller ikke ligefrem kommet svækket ind i den nye sæson. Det ligner holdet, man skal slå.

Herning Blue Fox er på besøg hos Frederikshavn White Hawks i sæsonens første kamp. En kamp, du kan se på TV 2 SPORT fra kl 19.