Ishockey

Hvis et hold spiller så tarveligt, skal man også straffes, siger Odense-kaptajn

Odense Bulldogs’ Martin Larsen kalder det en ’pinlig affære’, at hans hold fredag aften tabte med 13-4 til Rødovre Mighty Bulls i Metal ligaen.

Da spillerne fra Odense Bulldogs skøjtede af isen fredag aften efter deres kamp mod Rødovre Mighty Bulls, kunne de nok hurtigt blive enige om, at den kamp bare skulle glemmes.

Men en et nederlag på 13-4 er ikke noget, man lige glemmer over natten - det største Odense-nederlag siden årtusindskiftet. Dagen derpå kan nederlaget i hvert fald stadig mærkes hos kaptajnen for Odense Bulldogs, Martin Larsen.

- Man har en smule kamp-tømmermænd og også lidt moralske tømmermænd. Det var en pinlig affære. Både for mig personligt, men også holdmæssigt, siger backen til TV 2 SPORT og fortsætter:

- Overall er det noget af det pinligste, jeg har været med til i min hockeykarriere. Jeg skammer mig over den indsats, mine holdkammerater og jeg selv lagde for dagen. Vi er taget hele vejen til Rødovre for at spille en professionel ishockeykamp. Og så går vi ud og præsterer det der.

Selvom kampen og ’alt det lort, man havde lavet’ har spillet som en film bag øjenlågene på kaptajnen i løbet af natten, har han fortsat svært ved at forklare, hvorfor det skulle gå så galt fredag aften i Rødovre.

- Der er sikkert mange plausible forklaringer på, at vi taber så stort og ikke er i stand til at stoppe blødningen, men jeg kan bare ikke komme med en god forklaring. Nogle gange sker ting bare. Det skete, og jeg følte ikke, at vi kunne gøre noget ved det. Vi havde bare ikke gejsten i går. Vi var der bare ikke, og det er ikke godt nok.

- De unge manglede os

Martin Larsen er dog hurtig til at tage sin del af skylden, efter han med to personlige fejl i starten af kampen satte gang i et haglvejr af mål fra Rødovre.

- Jeg vil sige, det er min skyld, at vi kommer så dårligt fra start. Jeg er skyld i to mål via personlige fejl, så det hjalp os ikke ligefrem. Jeg spillede ad helvede til sammen med mine andre holdkammerater. Det er ikke en god mavefornemmelse.

Samtidig kritiserer han, at han og holdet ikke formåede at kæmpe sig en smule tilbage i kampen efter den første store mavepuster - en pausestilling på 5-1 efter første periode.

- Det troede jeg egentlig godt, vi kunne rejse os fra. Men det var som om, at da portene først var åbne, så fortsatte det bare i anden periode, hvor alt også bare gik ind. Vi var bare ikke til stede på nogen måde, siger kaptajnen.

- Hvis et hold spiller så tarveligt og uden ild i øjnene, som vi gjorde, så skal man også straffes, som vi blev. Vi burde fandeme kunne steppe op, så vi ikke taber 13-4. Der burde man ligesom kunne stoppe blødningen på et eller andet tidspunkt. Det formår vi ikke, og så fortjener man også en ordentlig flad.

Martin Larsen mener dog, at hans mange unge holdkammerater ikke bør bebrejde sig selv ovenpå fredagens ydmygelse.

- Det er primært os, de bærende kræfter, som ikke er der. Og det er os, der bliver scoret imod. Det er ikke fordi de unge går ind og laver kæmpe fejl. Det var mig og nogle andre, der lavede nogle kæmpe fejl. I går manglede de os, for jeg synes egentlig, de spiller som de skal.

- Vi må videre

Efter sådan en afklapsning skal der siges meget lidt, mener anføreren. Men der skal tænkes rigtig meget.

Og tænkt, det har Martin Larsen, mens den brændende fornemmelse oven på fredagens lussing så småt er begyndt at aftage – og blive aflyst af en motivation for genrejsning

- Der er sgu ikke noget piveskid, bare fordi vi har fået en snitter. Sådan er det. Det er sgu bare ind i ilden igen. Vi spiller jo 45 kampe i grundspillet, så man kan jo ikke sidde og pibe, hver gang man får en snitter. Der må vi bare videre.

Næste kamp for Martin Larsen og resten af Odense Bulldogs er tirsdag, hvor de på hjemmebane møder Hvidovre Fighters.