Ishockey

Stor bøde og karantæne til dansk landsholdsspiller

Jesper Jensen i den danske landsholdstrøje ved VM på hjemmebane Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Den danske landsholdsspiller Jesper Jensen har fået fem spilledages karantæne og bøde for en tackling til hovedet i en svensk ligamatch

Det blev i bogstavligste forstand dyrt for den danske landsholdsspiller Jesper Jensen, at han i lørdagens kamp for Brynäs fik sat en tackling ind til hovedet af Färjestads Per Åslund.

For tacklingen, der ikke blev dømt under kampen, er af det svenske disciplinærudvalg blevet takseret til fem spilledages karantæne og en bøde på 48.875 svenske kroner - cirka 35.000 danske kroner.

Udvalget har vurderet, at den danske Brynäs-forward havde mulighed for at undlade at tackle eller nedsætte sin fart ind i tacklingen, men i og med han undlod det, så kommer han nu til at sidde udenfor.

Desuden har udvalget anført følgende til grundlag for karantænen og bøden: 

  • Tacklingen er voldsom og respektløs
  • Tacklingen kommer fra en blind vinkel
  • Den tacklede spiller har ingen chance for at forsvare sig
  • Stor risiko for skade

Danskeren og Brynäs tabte opgøret på hjemmebane med 0-6. Og på pressekonferencen efter kampen kommenterede Färjestads assistent-træner Gereon Dahlgren også episoden med danskeren.

- Den er ikke okay, den tackling. Den er den slags tacklinger, vi forsøger at fjerne fra ishockeyen. 

Lørdagens nederlag betyder, at Brynäs må undvære sin danske forward i bundkampen, hvor holdet fra Gävle er placeret på tredjesidstepladsen.

Jesper Jensen, der også har tilnavnet Zlatan, var en del af det danske landshold ved VM på hjemmebane i maj.