Ishockey

Dansk stjerne fører afstemning om stor hæder – hyldes af kolleger

Frederik Andersen i aktion 19. november, hvor Maple Leafs slog Blue Jackets 4-2 i NHL.

Frederik Andersen ligger lunt i svinget til at blive kåret som den bedste målvogter i verdens bedste ishockeyliga.

Toronto Maple Leafs har ikke vundet Stanley Cup siden 1967, men ’Frederik Andersen har bestemt gjort sit for at ændre på det’.

Nogenlunde sådan lyder indledningen på en artikel på verdens bedste ishockeyligas hjemmeside.

Han har været den mest værdifulde spiller på vores hold

Mitchel Marner, forward Toronto Maple Leafs

Årsagen til artiklen om keeperen fra Herning, der repræsenterede Danmark ved VM i fødebyen tidligere i år, er, at han fører mediets afstemning om titlen som NHLs bedste målmand efter sæsonens første kvartal.

Det er skribenterne på NHL.com, der stemmer på deres favorit til det såkaldte Vezina Trophy, og her fører Maple Leaf’s dansker med 70 point foran finske Pekka Rinne (Predators), der har 62 af slagsen.

Derfra er der lagt ned til russiske Andrei Vasilevski (Lightning), der er på tredjepladsen med 22 point.

Helt utroligt

Det er ikke kun skribenterne på NHL.com, der er imponerede af Frederik Andersen. Også danskerens holdkammerater er fulde af lovord.

- Han har været den mest værdifulde spiller på vores hold, fastslår Mitchel Marner, der er forward for Toronto Maple Leafs.

- Han kommer altid klar og forventer af sig selv, at han er den bedste hver gang. Det har været virkelig fedt at have ham på holdet, og han har været en speciel spiller fra dag ét.

Ros leverer en anden holdkammerat John Tavares ligeledes i pompøse mængder.

- Han har været formidabel og spillet helt utroligt. Vi prøver bare at gøre det så simpelt som muligt for ham. Vi kan spille mere åbent i den offensive ende, fordi vi ved, han stopper de skud, der kommer. Du kan bare se, hvor selvsikkert han agerer, og hvor sikre vi føler os med ham bag os, siger han.

På rette vej

Selvom Frederik Andersen har taget turen over Atlanten, har han ikke smidt sin indgroede ydmyghed.

- Når folk giver klart udsyn, er det nemmere for mig. På det punkt har vi gjort et fantastisk arbejde, siger den danske stjernemålmand, der trods alt vedkender sig, at udviklingskurven peger opad.

- Jeg bliver ved med at tage nye skridt og forsøger hele tiden at blive bedre. Forhåbentlig bliver det ved med at gå den rigtige vej.

29-årige Andersen har lukket 42 mål ind på i alt 562 skudforsøg i de 19 kampe, han har været på isen i denne NHL-sæson. 

Det seneste opgør fandt sted natten til lørdag dansk tid, hvor Andersen måtte hive pucken ud af nettet fire gange. Toronto tabte topkampen i den østlige konference med 4-2 på udebane mod Columbus Blue Jackets.