Ishockey

NHL-dansker sidder ude - er kommet i 'bad standing'

Oliver Bjorkstrand er for fjerde kamp i træk sendt på tribunen hos Columbus Blue Jackets og lægger ikke skjul på sin frustration.

Det er alt andet end sjovt at være i Oliver Bjorkstrands skøjter for tiden. Den danske NHL-spiller er nemlig i den grad ude i kulden hos Columbus Blue Jackets og træner John Tortorella.

Natten til tirsdag skal Blue Jackets møde Frans Nielsen og Detroit Red Wings, men for fjerde kamp på stribe skal den 23-årige dansker se til fra tribunen. Han er nemlig sat af.

- Havde jeg haft en et-årig kontrakt, havde jeg nok været i panik, men den tre-årige aftale, jeg lavede før sæsonen, betyder, at min hjerne har været mere afslappet, siger Oliver Bjorkstrand til TV 2 SPORT om en svær tid i en ung NHL-karriere.

- Men det er da stadig frustrerende at sidde udenfor.

Forud for nattens kamp mod Detroit Red Wings har træner John Tortorella været ude og slå fast, at han lige nu ikke kan finde en rolle til danskeren på sit hold.

- Det er måske den hårdeste periode, jeg har haft i min karriere, lyder det fra Bjorkstrand.

- Jeg synes, jeg burde spille, men jeg er kommet lidt i bad standing, med hvor jeg passer ind. Men jeg synes, der er andre måder at få folk til at finde motivationen på end at lade dem sidde udenfor. Lige nu er det bare den mest trælse måde for mig, forklarer danskeren over telefonen.

Ingen undskyldninger

Oliver Bjorkstrand hører ikke fra træner Tortorella, men han ved godt, hvad han skal arbejde med for at komme ind i varmen igen. Det er den fysiske del af spillet.

Samtidig ved han også, at han altid er velkommen til at tage fat i træneren, hvis han har brug for en uddybning. Oliver Bjorkstrand ved også, hvor han selv synes, han burde levere.

- Jeg har ikke fået fat i pointene i denne sæson, siger han. Bare fire af slagsen er det blevet til - efter han sidste år lavede hele 40 point.

- Jeg tog et skridt i den rigtige retning sidste år og lavede en masse point for holdet. Jeg har måske ikke været god nok i år, det erkender jeg og kommer ikke med nogle undskyldninger, men jeg mener stadig, jeg burde spille en eller anden rolle på holdet.

Det kan være svært at nå samme point-niveau som sidste sæson. Men Oliver Bjorkstrand har ikke mistet modet, selvom det er en vanskelig tid.

For 23 kampe inde i sæsonen er der stadig en masse ishockey tilbage i et grundspil, der går over 82 kampe.

- Det er stadig en lang sæson. Der er masser af kampe tilbage, og jeg forventer snart at være tilbage. Jeg føler selv, at jeg burde spille på et NHL-hold.

Næste gang Oliver Bjorkstrand kan være på isen er natten til fredag, når Columbus tager imod Minnesota Wild.