Ishockey

Udelukket i 13 kampe for at tackle dansker i hovedet og slå dommer

Den russiske ishockeyspiller Artur Kayumov er blevet straffet hårdt efter et møde med danskerklubben Jokerit i KHL.

Landsholdsspilleren Jesper Jensen Aabo fra den finske klub Jokerit, der spiller i verdens næststærkeste liga KHL, er ikke kendt som en, der klynker over hårde tacklinger.

Men i fredagens kamp mod Lokomotiv Yaroslavl røg han i isen efter en grim tackling fra Artur Kayumov, der tacklede danskerens hoved ind i banden.

Efter tacklingen opstod der tumult, hvor Kayumov svingede handsken i hovedet på en af kampens dommere, som prøvede at skille de ophidsede spillere fra hinanden.

Kayumov, der i 2016 blev draftet som nummer 50 af NHL-klubben Chicago Blackhawks, fik matchstraf og kan nu se frem til 13 kampes karantæne.

Det skriver KHL på sin hjemmeside.

De fire dages straf kom fra tacklingen på Jesper Jensen Aabo, mens de otte er tildelt for at have ramt dommeren. Den sidste spilledags karantæne kom automatisk for selve straffen i kampen.

Ifølge svenske Expressen har han desuden fået en både på godt 35.000 kroner.

- Jeg tror, jeg slap billigt. Er ude fra dag til dag. Jeg er ikke med i aften, men det er mest for at være på den sikre side, skriver Jesper Jensen Aabo i en sms til TV 2 SPORT.

Dermed er blot én af fire danske Jokerit-spillere med, når klubben søndag møder Cherepovets.

Aabos normale back-makker Oliver Lauridsen spiller, mens Peter Regin og Nicklas Jensen er ude med skader.

Jokerit vandt fredagens kamp med 3-0 Lokomotiv Yaroslavl og ligger på tredjepladsen i sin konference, hvorfra de otte bedste hold kvalificerer sig til slutspillet.