Ishockey

Formstærke Esbjerg vinder stort i Herning

Esbjerg Energy satte Herning Blue Fox på plads i Metal Ligaen, da de på udebane vandt overlegent.

I et på papiret jævnbyrdigt opgør havde Herning Blue Fox fordel af hjemmebanen mod Esbjerg Energy i Metal Ligaens grundspil.

Denne formåede de dog ikke at udnytte, da de skøjtede ind i en ydmygelse mod rivalerne på 5-1. Esbjerg Energy har dermed vundet syv ud af sine seneste otte kampe i ligaen.

Kampen begyndte i et sandt festfyrværkeri, som var det nytår allerede. Med to scoringer på bare 55 sekunder var nytårsfesten skudt i gang.

Først var det gæsterne fra Esbjergs Jesse Mychan, som tæt foran mål fik den sendt i mål efter bare 46 sekunder.

Esbjerg kunne dog ikke glæde sig over scoringen særlig længe, for bare ni sekunder senere lå pucken i deres net, da Lasse Lassen fuldendte en flot solotur med et skud helt oppe i nettaget.

Så kom der lidt mere ro på, hvis man kiggede på måltavlen. På banen sparede spillerne dog hverken på chancer, udvisninger eller intensiviteten. Fire minutter efter udligningen kom Esbjerg igen foran ved Anders Krogsgaard efter en assist fra målscorer Jesse Mychan.

Anden periode begyndte som den første med to hurtige scoringer. Denne gang var begge signeret af gæsternes Brady Austin ved to håndledsskud. Så stod det pludselig 4-1, og det fik Herning-træner Petri Skriko til at hive sin målmand, Simon Nielsen, ud og sætte 17-årige Frederik Søgaard på isen til Metal Ligaen-debut.

Denne føring holdt de til pausen, og dermed så kampen mere eller mindre ud til at være afgjort inden tredje periode. Helt afgjort blev den med 15 minutter tilbage, da Mark Derlago med en fremragende assist spillede Felix Maegaard Scheel fri. Dermed stod det 5-1 til udeholdet, og det blev også kampens resultat.

Med sejren lægger Esbjerg afstand til Herning. De to hold ligger henholdsvis nummer fem og seks.

Herning og Esbjerg mødes allerede igen lørdag klokken 19 i Esbjerg.

Resultatet af spillerunden. Holdene mødes allerede igen lørdag med modsat fortegn.