Ishockey

Præsident vil ændre ishockey-baner ved VM og OL

VM 2018 blevet spillet i Herning.  Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Størrelsen på ishockeybanerne ved de internationale mesterskaber bliver måske ændret. IIHF-præsident er inspireret af NHL.

Ishockeyspillerne får sandsynligvis mindre plads at boltre sig på, når de i fremtiden spiller internationale kampe.

Præsidenten for den internationale ishockeyunion, IIHF, drømmer om at ændre størrelsen på banen, så den bliver lidt smallere og får samme mål som i verdens bedste liga, NHL. Det fortæller Rene Fasel i forbindelse med junior-VM, som i øjeblikket spilles på ’NHL-bane’ i Canada.

Han håber, ændringen kan træde i kræft ved VM og OL 2022.

- Det burde være vores mål, at vi i fremtiden vil have samme størrelse bane som i Nordamerika, siger IIHF-direktør Rene Fasel ifølge National Post.

NHL-baner måler cirka 61 gange 26 meter, mens banerne i den øvrige ishockeyverden er 60 gange 30 meter. Den begrænsede plads giver et mere underholdende spil, fordi spillerne er tvunget til at spille hurtigere, hvis de vil undgå tacklinger, fordi man simpelthen er tættere på hinanden.

En eventuel ændring vækker sandsynligvis glæde i Norge, hvor ishockeylandsholdets hjemmebane Jordal Amfi er under ombygning. Byggeriet til 386 millioner danske kroner blev nemlig sat i gang med banemålene 60 gange 26 som omdrejningspunkt. Det er en størrelse, der efter de øjeblikkelige regler ikke kan bruges i international sammenhæng, hvorfor hallen stort set er ubrugelig.

Danmark har i øvrigt været med ved U20-VM, hvor det endte med et samlet nederlag til Kasakhstan i kampene om at undgå nedrykning.