Ishockey

Frederik Andersen hyldes for storslået halvsæson i NHL

NHL.com-skribenter har kåret danske Frederik Andersen til første halvsæsons bedste målmand. Bob Dechiara / Ritzau Scanpix

I en skadesperiode kan ishockeymålmanden Frederik Andersen glæde sig over førstepladsen i en afstemning blandt NHL.com-skribenter.

NHL-sæsonen er halvvejs, og den lejlighed har den officielle hjemmeside for verdens bedste ishockeyliga, NHL.com, benyttet til at udnævne første halvsæsons bedste målmand.

Et panel bestående af 20 faste skribenter på hjemmesiden fik til opgave at give point til de fem målmænd, der efter deres mening havde stået bedst i halvsæsonen. Fem point til den bedste, fire point til den næstbedste og så videre.

Afstemningen faldt ud til en danskers fordel.

Med 64 point blev Frederik Andersen kåret til første halvsæsons bedste målmand i NHL to point foran John Gibson fra Anaheim Ducks. Andersen var også skribenternes foretrukne efter den første fjerdedel af sæson.

Den 29-årige dansker, der vogter målet for Toronto Maple Leafs, har hevet flere store redninger op af posen i denne sæson. I 30 kampe har han en gennemsnitlig redningsprocent på 92,3, og han har i snit lukket 2,5 mål ind per kamp.

Siden 22. december har det canadiske hold dog spillet uden Frederik Andersen i målet. En skade i lysken har drillet Herning-knægten, men han har trænet med de seneste dage, og til Toronto Sun siger han, at han håber at være tilbage mod Boston lørdag.

Toronto-træner Mike Babcock gør det imidlertid klart i sin udtalelse til samme avis, at Andersen først spiller, når han er helt klar.

I stedet for Frederik Andersen har først Garret Sparks og sidenhen Michael Hutchinson været sidste skanse for Toronto Maple Leafs, som ikke har vundet Stanley Cup siden 1967.

Om Andersen rent faktisk løber med Vezina-trofæet, der gives til sæsonens bedste målmand i NHL, stemmer de 31 klubbers administrerende direktører om, når sæsonen er færdigspillet.

Herunder kan du se resultatet af NHL.com-skribenternes afstemning:

 1. Frederik Andersen, Toronto Maple Leafs: 64 point (fem førstepladser)
 2. John Gibson, Anaheim Ducks: 62 point (fem førstepladser)
 3. Marc-Andre Fleury, Vegas Golden Knights: 54 point (fem førstepladser)
 4. Pekka Rinne, Nashville Predators: 48 point (fire førstepladser)
 5. Andrei Vasilevskiy, Tampa Bay Lightning: 34 point (en førsteplads)
 6. Jaroslav Halak, Boston Bruins: 12 point
 7. Ben Bishop, Dallas Stars: 8 point
 8. Sergei Bobrovsky, Columbus Blue Jackets: 5 point
 9. Robin Lehner, New York Islanders: 4 point
 10. Casey DeSmith, Pittsburgh Penguins: 3 point
 11. Jimmy Howard, Detroit Red Wings: 2 point
 12. Henrik Lundqvist, New York Rangers: 2 point
 13. Connor Hellebuyck, Winnipeg Jets: 2 point