Ishockey

Landsholdsback tager et år mere

Stefan Lassen har forlænget sin kontrakt med den svenske klub Almtuna

Før denne sæson var den danske landsholdsspiller Stefan Lassen i tvivl om, hvorvidt karrieren var slut.

Det var familien, der trak i backen, der havde spillet i flere sæsoner i Finland, mens kone og børn var hjemme i Sverige.

Det blev alligevel til en et-årig aftale med Allsvenskan-klubben Almtuna, og nu har Stefan Lassen valgt at fortsætte samarbejdet med den svenske klub, der bare ligger 35 minutters kørsel fra danskerens hjem.

- Jeg har skrevet en ny et-årig kontrakt med klubben, siger Stefan Lassen til TV 2 SPORT.

- Det har fungeret rigtig godt, og givet mig mulighed for at spille ishockey samtidig med, at jeg kan være far på fuldtid. Og så er det jo bare et fedt arbejde at have at spille ishockey.

Men det er ikke kun spillet på isen og muligheden for at være mere for familien, der har fået den 33-årige herningenser til at forlænge karrieren. Der har også åbnet sig andre muligheder hos Uppsala-klubben. 

- Jeg er begyndt at arbejde for klubben her efter nytår. Det er selvfølgelig hockey, der er vigtigst, men der har åbnet sig andre aspekter i arbejdet med klubben, hvor jeg er begyndt at have kontakt til sponsorer.

Det er en overgang til livet efter karrieren, som Stefan Lassen er i gang med, og derfor er det nærliggende at spørge til, om det er den sidste kontrakt.

- Jeg ved det ikke, men det hælder mod det. Men det har fungeret godt med den her løsning, og derfor blev det ikke ved det ene år.

Hvorvidt karrieren i den rød-hvide danske landsholdsdragt også forlænges, det ved backen endnu ikke. 

- Jeg har ikke sagt nej. Men det er kroppen og familien, der afgør det, når den tid kommer, lyder det fra Lassen, der var en del af den danske trup ved VM i Herning i maj sidste år.

Stefan Lassen pointerer, at han endnu ikke har snakket med landstræner Heinz Ehlers, og på den måde heller ikke ved, om han indgår i den nye landstræners planer frem mod VM i Slovakiet om fire måneder.