Ishockey

Landstræner melder fire esser klar til VM

De fire danskere i KHL-klubben Jokerit har allerede fortalt landstræner Heinz Ehlers, at de er med til VM i maj

Der kommer til at være en god substans på det danske ishockeylandshold, når de rød-hvide går på isen til VM i Slovakiet i maj.

For allerede nu kan landstræner Heinz Ehlers melde ud, at de fire KHL-danskere i Jokerit er klar til VM-turneringen, selvom de ikke er med i fire-nationers-turneringen i Østrig i denne uge.

Derfor har landstræneren heller ikke noget problem med, at Peter Regin, Nicklas Jensen, Jesper Jensen Aabo og Oliver Lauridsen har meldt fra til turen til Østrig.

- Jeg ser hellere de er topmotiverede og klar til VM. Og de har alle sammen lovet mig, at de stiller op til VM medmindre de er skadet, fortæller Heinz Ehlers i den seneste ishockey-podcast fra TV 2 SPORT.

Det er det hårde program i KHL, der sætter sine spor. Derfor har Heinz Ehlers valgt at lytte til den erfarne kvartets ønsker forud for denne uges samling og testkampe.

- De har været på en uges rejser rundt i den østlige del af Rusland. Der er ingen tvivl om, at det koster mange kræfter. De har fået tilbuddet, og jeg ville gerne have dem med, men jeg har også stor forståelse for, at de prioriterer at få lidt hvile inden slutspillet.

Har modtaget afbud

Alle fire Jokerit-spillere var en del af VM-holdet i sidste sæson, og håbet hos Heinz Ehlers er, at den stærke kvartet kan suppleres med flere af de bedste danskere.

- Jeg går ud fra, at alle har en interesse i at stille op til VM, og dem der ikke stiller op, så er det fordi de har en rigtig god begrundelse, fortæller Heinz Ehlers og gør klart, han allerede har fået et par afbud.

- De er kun et par stykker, der har meldt ud, de ikke er til rådighed i maj. Det må man acceptere. En gang i mellem er det sådan.

Vil du løfte sløret for, hvem det er, der har meldt fra?

- Nej. Ikke på nuværende tidspunkt. Men det er selvfølgelig træls, der er nogen, der melder afbud, men det har jeg alligevel en vis forståelse for, hvis man har døjet med skader, eller man år efter år har stillet op for landsholdet, lyder det fra landstræneren i den seneste ishockey podcast fra TV 2 SPORT.