Ishockey

Lang karantæne til Aalborg-spiller

Aalborg Pirates’ Jeppe Jul Korsgaard har fået syv spilledages karantæne for en hård tackling i modstanders hovedregion.

En hård tackling på Esbjergs Colin Vock tirsdag aften betyder nu, at Aalborg Pirates-spilleren Jeppe Jul Korsgaard må sidde ude i Aalborgs næste syv kampe.

Det besluttede Danmarks Ishockey Union (DIU) torsdag aften.

Jeppe Jul Korsgaard tacklede Vock fra siden, da amerikaneren var i gang med at sende et skud mod mål. I strafudmålingen er der lagt vægt på, at Korsgaard brugte sin albue i tacklingen.

- Det foreliggende materiale viser, at han, lige før der er kontakt i tacklingen, bøjer sin arm sammen og løfter sin albue, skriver DIU.

- Jeppe Jul Korsgaard burde vide, at en tackling mod Esbjerg spillerens hoved med bøjet arm og løftet albue ville være til stor fare for sin modspiller – alligevel førte Jeppe Jul Korsgaard tacklingen igennem og forsøgte ikke at trække sig forbi eller minimere kontakten, skriver DIU.

Handlingens grove karakter var ifølge DIU nok til at give Korsgaard fem spilledages karantæne, men fordi han tidligere på sæsonen er blevet tildelt karantæne, så er der blevet lagt to ekstra spilledage oveni straffen.

TV 2 SPORTs ishockeyekspert Morten Green kommenterede kampen direkte og var bestemt ikke tilfreds med, hvad han så.

- Den er grim den tackling. Han vælger kun at gå efter manden i den blide side. Det er de her tacklinger, vi skal have væk fra ishockeysporten, sagde Morten Green.

Karantænen til Korsgaard betyder, at han sidder ude i Aalborgs to sidste grundspilskampe og første fem kvartfinaler i slutspillet.

Aalborg Pirates er inde i en dårlig periode i øjeblikket. Klubben har har tabt fem af sine seks sidste ligakampe, og tidligere på måneden fyrede de cheftræneren.

I aften sender TV 2 SPORT topkampen mellem Rungsted og SønderjyskE. Se med fra klokken 19.00.