Ishockey

Fremtiden er usikker for dansk landsholdsspiller

Jesper Jensen Aabo regner med, at han skal have fundet sig en ny klub. Og gerne en, hvor han kan få lov til at tage mere ansvar.

Fremtiden ligger åben for den danske landsholdsback Jesper Jensen Aabo. 

For efter fire sæsoner i den finske KHL-klub Jokerit har den 27-årige ishockeyspiller kontraktudløb. Og det ser ikke ud til, der er en ny aftale i den finske hovedstad ude i fremtiden.

- Jeg pakker det hele ned, for jeg regner ikke med, at jeg skal tilbage, siger Jesper Jensen Aabo til TV 2 SPORT.

Sæsonen sluttede skuffende nok i sidste uge, da Jokerit røg ud af KHL-slutspillet i første runde på en facon, som den danske landshodsspiller kalder uværdig.

Nu er han så ved at pakke lejligheden i Helsinki ned, og samtidig er han i gang med at lede efter nye græsgange. 

- Det er jo altid spændende. Ingen tvivl om, at det er KHL, Schweiz og Sverige, der ligger højest på listen, men det er ikke noget, jeg har brugt meget tid på endnu.

Til gengæld har den den 27-årige back tænkt en del over, at han rigtigt gerne vil have en ny rolle på et hockeymandskab. En rolle, hvor han kan få lov til at bidrage med mere, end han følte, han fik i det finske.

- Jeg vil meget gerne have en større offensiv rolle, og så også gerne have mere ansvar.

Nu har han så et par måneder til at få den ligning til at gå op, og forude venter så VM i Slovakiet i maj. Men det er ikke fordi Jesper Jensen Aabo skal bruge VM som udstillingsvindue.

- Jeg håber da, at jeg har fået fremtiden på plads inden da. Men det er jo ikke mig, der er i gang lige nu - det er min agent, så vi må se, hvad der sker. Jeg vil gerne have orden på tingene inden VM.

Jesper Jensen Aabo regner med at holde formen ved lige i barndomsklubben Rødovre indtil den danske VM-samling begynder den 1. april.