Ishockey

Jesper Duus stopper som sportschef i dansk ishockey

Jesper Duus har været sportschef i DIU siden 2017. TV 2 SPORT

Jesper Duus føler ikke, han kan se sig selv længere arbejde i Danmarks Ishockey Union.

Jesper Duus stopper som sportschef i Danmarks Ishockey Union, DIU.

Det sker efter kun godt to års ansættelse, og mindre et år efter VM i Danmark. Samtidig sker det kort før det kommende VM i Slovakiet, hvor Duus havde overordnet sportsligt ansvar med blandt andet ansættelsen af Heinz Ehlers som ny landstræner.

- Jeg kan ikke se mig selv i DIU i fremtiden, lyder forklaringen fra Jesper Duus.

Med opsigelsen fra Duus har DIU mistet begge sine nøglemedarbejdere i den sportslige sektor indenfor mindre end et år. Kort efter sidste års VM forlod udviklingschef Flemming Green DIU efter 12 års ansættelse.

- Sportschef Jesper Duus har efter eget ønske valgt at opsige sin stilling som sportschef hos DIU per 30. april 2019, da han ikke kunne se sig selv i DIU fremadrettet, skriver unionen.

Jesper Duus har en lang karriere som spiller og profil på landsholdet bag sig, og han var med på det landshold, der i 2010 kvalificerede sig til den første kvartfinale i dansk ishockeys historie. Det var efter denne turnering, at han i en alder af 42 stoppede på landsholdet.

Han er optaget i dansk ishockeys Hall of Fame.