Ishockey

Dansk NHL-stjerne på besøg i Det Hvide Hus: - Det var ret cool

Lars Eller og Washington Capitals var mandag på besøg hos præsident Donald Trump

Det Ovale Kontor - hjertet i Det Hvide Hus i Washington DC.

Ikke et sted, man lige sådan kigger forbi for at hilse på præsidenten, når han sidder ved det store skrivebord.

Eller det vil sige medmindre, man hedder Lars Eller og er en del af sidste sæsons NHL-mestre fra Washington Capitals. For mandag aften dansk tid var den danske ishockeyspiller sammen med holdkammeraterne inviteret forbi det allerhelligste i amerikansk politik for at blive hyldet for sejren i sidste sæson af USAs 45. præsident - Donald Trump.

Og det var noget ganske særligt for Lars fra Rødovre.

- Når vi først kom ind i det Ovale Kontor, og man står dér og ligesom er der, og det rent faktisk sker. Det er da ret cool. Det er specielt. Noget som meget få mennesker får lov til at opleve. Så det var stort og helt sikkert noget jeg vil huske resten af mit liv, fortæller Lars Eller fra TV 2 SPORT over telefonen på vej hjem fra sin aftale med præsidenten.

Et møde hvor Lars Eller også sikrede sig et evigt minde fra en afslappet Donald Trump.

- Han virkede til at være i godt humør og var ikke stiv i betrækket på nogen måde. Han tog sig tid til at småsnakke lidt – og jeg fik også personligt signeret hans bog, som jeg havde med. Han så ud til at nyde det lige så meget, som vi gjorde, fortæller Lars Eller, der scorede det mål, der sikrede hovedstadsholdet triumfen mod Vegas Golden Knights i sidste års finale.

- Jeg tror alle var spændte på en lidt anderledes måde, end man normalt er, når man går ind til en kamp. Det er jo lidt fremmed territorium for os at begå os derinde med al den sikkerhed og de protokoller, der følger med. Men han virkede meget nede på jorden og afslappet. Det gjorde, hele stemningen blev derefter. Det var en rigtig god oplevelse.

For Lars Eller var det at være tæt på Donald Trump også en mulighed for at se en smule ind bag den person, der fører sig frem i medierne.

- Det er en jo en interessant og kontroversiel præsident på mange måder, der gør tingene meget anderledes end hans forgængere. Så i og med, det var Trump, blev det hele lidt mere specielt. Man ser ham jo hele tiden på TV og læser, hvad han tweeter hver dag. På den måde var det bare meget sjovt at se det rigtige menneske i virkeligheden. At det ikke bare var en eller anden person, man kun ser på TV og læser om, forklarer Lars Eller.

Mødet med den amerikanske præsident var sidste fælles seance for Washington-mandskabet sammen med Stanley Cup-trofæet. Om to uger begynder slutspillet, hvor en mester skal findes, og så er det slut med at have det store legendariske trofæ til låns.

- Det var en god måde at runde det af på, her inden slutspillet starter lige om lidt, og vi skal ud og slås for det igen. Det bliver nok det sidste gensyn med pokalen for nu, indtil vi måske vinder den igen.