VM-dansker fortsætter i verdens næstbedste liga

Ishockeyspilleren Nicklas Jensen har forlænget sin kontrakt med finske Jokerit, der spiller i den interkontinentale liga KHL.

Se ishockey-VM på TV 2 SPORT fra den 10. maj

Den tidligere NHL-spiller Nicklas Jensen har de seneste to sæsoner haft stor personlig succes i verdens næststærkeste ishockeyliga, KHL.

Efter en årrække med svingende succes i den nordamerikanske NHL skiftede Jensen til den finske klub Jokerit i 2017, hvor det siden er blevet til 85 point i 119 kampe.

Nu har han og klubben forlænget samarbejdet, som gælder til og med den kommende sæson, men med mulighed for en etårig forlængelse.

- De sidste to år har været de bedste i min karriere, og jeg glæder mig virkelig til at fortsætte her. Jeg elsker at spille for klubben og at bo her i Helsinki. Jeg vil have holdet til at nå endnu mere, end den har hidtil, og det er jeg sikker på, vi kan, siger Nicklas Jensen til Jokerits hjemmeside.

Indeværende sæson sluttede for Helsinki-klubbens vedkommende allerede i første runde af slutspillet, hvor Dinamo Moskva sendte Jokerit ud med 4-2 i kampe.

Dansker forlader formentlig klubben

Foruden Jensen spiller danskerne Peter Regin, Oliver Lauridsen og Jesper Jensen Aabo i den finske klub. Sidstnævnte har dog kontraktudløb nu og forventer at finde nye græsgange.

- Jeg pakker det hele ned, for jeg regner ikke med, at jeg skal tilbage, sagde Jesper Jensen Aabo tidligere på måneden til TV 2 SPORT.

Ifølge Jokerit støder Nicklas Jensen i den kommende uge til den danske landsholdstrup, der tager hul på forberedelserne til VM i maj.

Nicklas Jensen har spillet 31 kampe i verdens stærkeste liga, NHL, hvor han fra 2013 til 2017 tørnede ud for Vancouver Canucks og New York Rangers.

Årene i Nordamerika bød dog primært på kampe i den næstbedste række, AHL.