Frederik Andersen klar til slutspillet efter storkamp

Frederik Andersen høster store roser, efter at han blot lukkede et mål ind i Toronto Maple Leafs sejr i NHL.

Den danske NHL-målmand Frederik Andersen skal spille med i slutspillet, Stanley Cup.

Det står klart, efter at den 29-årige danskers hold, Toronto Maple Leafs, slog New York Islanders 2-1 i Nassau Coliseum i New York.

Med sejren har Toronto Maple Leafs 99 point i Eastern Conferences Atlantic-division og er dermed sikret en plads i slutspillet.

Frederik Andersen spillede en stor kamp for Maple Leafs, da han reddede 28 ud af 29 skud og dermed endte med en redningsprocent på 96,6 procent.

Canadiske John Tavares scorede et af Maple Leafs to mål. Efter kampen roste han danskerens præstation.

- Han har været vores rygrad gennem hele året. Det er dejligt at se ham have sådan en aften. Han så så fattet og rolig ud, siger John Tavares ifølge nyhedsbureauet AP.

Frederik Andersen og Toronto Maple Leafs er sikre på at møde Boston Bruins i slutspillets første runde. Holdet kan stadig nå at få hjemmebanefordel.

De to hold tørnede også sammen i sidste sæsons slutspil, hvor Boston sendte Toronto ud.

- Forhåbentlig kan vi få revanche. For et stykke tid siden fik jeg at vide, at vi med 99 procent sikkerhed skulle møde dem, så vi har selvfølgelig set en smule frem til det og forberedt os, siger Frederik Andersen.

- Det bliver en hård serie, så forhåbentlig kan vi fortsætte med at spille som i aften.

Fire danskere kan nå Stanley Cup

Dermed er tre danske spillere nu klar til Stanley Cup.

Nikolaj Ehlers' Winnipeg Jets og de forsvarende mestre Washington Capitals med Lars Eller på holdet har sikret sig en plads i slutspillet, mens Oliver Bjorkstrand og Columbus Blue Jackets har gode kort på hånden i forhold til at tage en af wildcard-pladserne.

Frans Nielsen og Mikkel Bødker, der spiller i henholdsvis Detroit Red Wings og Ottawa Senators, går derimod på sommerferie, når sidste kamp spilles natten til søndag.