Ishockey

Flere danske mål i NHL - Ehlers og co. mister førsteplads

Både Nikolaj Ehlers og Lars Eller brød en lang stime uden scoringer.

Den danske ishockeystjerne Lars Eller har natten til fredag scoret i NHL.

Han var med til at sikre sit hold Washington Capitals en 2-1-sejr over Montreal Canadiens i en kamp på hjemmebane.

Eller var den første spiller, der kom på måltavlen under kampen, da han efter 18 minutter og 36 sekunder af første periode bragte det forsvarende mesterhold foran med 1-0.

Det var danskerens første point i de seneste syv kampe. Scoringen var hans 13. i sæonen, mens han er oppe på 36 point.

Knap et minut senere udlignede Montreal Canadiens' Shea Weber. Washington Capitals løb dog alligevel med sejren, da Ellers holdkammerat Nic Dowd scorede det afgørende mål knap tre minutter inde i anden periode.

Ehlers scorede også

Også Nikolaj Ehlers gjorde sig bemærket i nattens kamp mellem Winnipeg Jets og Colorado Avalanche.

Winnipeg Jets kom godt fra start med en stilling efter første periode på 2-0. Ehlers scorede det sidste af de to mål, der var hans første i otte kampe.

I anden og tredje periode blev der ikke scoret flere mål fra Winnipeg Jets.

Colorado Avalanche fik derimod udlignet til 2-2, og i forlænget spilletid sikrede Erik Johnson sejren med den afgørende scoring.

Danske Mikkel Bødker noterede sig for en assist for Ottawa Senators, der tabte med 5-2 til Buffalo Sabres, men målmanden Frederik Andersen trods 26 redninger ikke kunne forhindre Toronto Maple Leafs i at tabe med 3-1 til NHL's mest suveræne hold i denne sæspon, Tampa Bay Lightning.

Danskerne og slutspillet

For de fleste holds vedkommende er der blot én kamp tilbage af grundspillet i NHL, så de fleste brikker er ved at være faldet på plads.

Eller og Washington er sikker på førstepladsen i sin division og står lige nu til at møde Columbus Blue Jackets og Oliver Bjorkstrand i playoffs. Bjorkstrand og co. kan natten til lørdag sikre sig en wildcardplads til slutspillet med en sejr på udebane over New York Rangers.

Ehlers og Jets mistede med pointtabet førstepladsen i sin division til Nashville Predators, så lige nu ligger de til playoffkampe mod St. Louis Blues.

Andersen og Maple Leafs bliver nummer tre i sin division og møder for andet år i træk Boston Bruins i playoffs.

Sæsonen slutter derimod i denne weekend for Mikkel Bødker og Frans Nielsen, der med henholdsvis Ottawa Senators og Detroit Red Wings ikke kan nå slutspillet.