Ishockey VM

Hovedskade udsætter komets landsholdsdebut

Joachim Blichfeld blev mandag udtaget til det danske ishockeylandshold, men er ikke mødt ind i lejren endnu efter en hjernerystelse

Det bliver ikke til landsholdsdebut for Joachim Blichfeld på torsdag, når det danske ishockeylandshold begynder VM-opvarmningen med en kamp mod Finland.

Årsagen er, at den 20-årige forward, der er indkaldt til Heinz Ehlers' træningslejr efter en fremragende sæson med 114 point i 68 kampe for Portland Winterhawks i den nordamerikanske juniorliga, ligger hjemme hos forældrene i Frederikshavn med eftervirkningerne af en hjernerystelse.

- Det var en lille en, jeg fik i den sidste kamp i sæsonen. Men det er den tredje på tre år, så man skal lige være lidt forsigtig. Men jeg er snart klar. Jeg er vel på 90 procent, fortæller Joachim Blichfeld til TV 2 SPORT.

Derfor har den unge angriber endnu ikke været sammen med resten af landsholdet. Men han forventer, at han bliver meldt klar på fredag, når han skal testes af lægestaben omkring landsholdet.

A-VM skal få ham tættere på NHL

Den fornemme sæson, som frederikshavneren leverede i Portland, betød, at han var i spil til en plads hos AHL-mandskabet i San Jose, Barracuda. Men det blev i stedet for en tur hjem til landstræner Heinz Ehlers i håb om at spille sig ind på det hold, der spiller VM i Slovakiet fra den 10. maj. En del af en plan udtænkt af San Jose Sharks, der draftede Joachim Blichfeld i syvende runde i 2016.

- Vi havde en snak om AHL, eller om jeg skulle tage chancen med landsholdet. Og der blev vi enige om, at det var bedre for min udvikling at forsøge at spille mig til A-VM. Det er den slags kampe, der kan få mig tættere på NHL.

- A-VM er jo det største, du kan nå på isen med det danske landshold, så det vil være en ære for mig, hvis det lykkes mig at komme med.

Der er ingen garantier i elitesport. Således heller ikke i landsholdshockey. Men Joachim Blichfeld har ikke tænkt sig at lade skæbnen råde. Han vil tage den chance, han har fået med udtagelsen.

Når han forhåbentlig er klar på isen fra på fredag, så tror han på, at han kan levere det, der skal for til at sikre billetten til Slovakiet.

- Jeg skal spille mit eget spil, ud fra de planer Heinz Ehlers har med mig, og så må jeg se hvor langt, det tager mig, fortæller Joachim Blichfeld, der tror på VM-billetten kan blive hans.

- Selvfølgelig gør jeg det. Ellers var der jo ingen grund til at møde op.