Ishockey

Finalemålmænd har fælles fortid: - Det var ham, jeg så op til

SønderjyskE og Rungsted spiller første finale om mesterskabet fredag. Serien byder på et opgør mellem to målmænd, der kender hinanden fra tidligere.

Fredag bliver den første DM-finale spillet, når Rungsted på hjemmebane tager imod SønderjyskE – nummer ét mod nummer to fra grundspillet.

Det bliver også mødet mellem en ung målmand og hans store idol. Rungsteds 23-årige Thomas Lillie voksede op i Sønderjylland og så i ungdomsårene op til den ti år ældre Patrick Galbraith, der dengang vogtede sønderjydernes mål – ligesom han også gør i dag.

I 2009 vandt SønderjyskEs herrer DM-guld med Galbraith bag stængerne, mens 13-årige Lillie vandt U13 DM-guld med naboklubben Vojens.

De to mesterskaber blev fejret samme dag, og Thomas Lillie fik hurtigt fat på Patrick Galbraith.

- Dengang var Patrick mit store idol. Det var ham, jeg så op til, da jeg fulgte alle SønderjyskEs kampe. Det var stort for mig at få taget et billede med ham, og det er et godt minde, siger Thomas Lillie til TV 2 SPORT.

Thomas Lillie og Patrick Galbraith er begge opvokset i Vojens – en lille by, der ikke var vant til at vinde de store titler i ungdomsrækkerne. Galbraith husker også episoden fra dengang i 2009.

- Når man er født og opvokset i Vojens, så er Danmarksmesterkaber i juniorrækkerne ikke noget, vi oplevede særligt tit. Jeg selv kom ikke i nærheden af det, siger Patrick Galbraith til TV 2 SPORT.

- Mærkeligt at stå på den anden side

Nu står de to så overfor hinanden i DM-finalen, der begynder fredag.

Et specielt møde for Thomas Lillie, der håber, at hans favoritklub i ungdomsårene for alt i verden ikke vinder guld.

- Det bliver mærkeligt at stå på den anden side, for jeg kender mange i klubben. Så der er selvfølgelig mange følelser i spil. Men jeg prøver at være så professionel som muligt og vil gøre alt for at vinde med Rungsted, siger Thomas Lillie.

Patrick Galbraith glæder sig til finaleserien mod Thomas Lillie, selvom han ikke kommer i direkte duel med målmandskollegaen.

- Vi har jo ikke noget med hinanden at gøre ude på isen. Men vi er målmænd og går igennem samme op- og nedture. Men vores møde er da en sjov historie, som vi vil kunne snakke om i fremtiden, siger Patrick Galbraith.

Du kan se første finale mellem Rungsted og SønderjyskE på fredag fra klokken 19.00 på TV 2 SPORT.