Ishockeylandsholdet tager stor afstand fra diskriminering

Det danske ishockeylandshold står frem og gør det klart - der er ingen plads til diskriminering i sporten. Hverken på eller uden for isen.

Det er ikke kun på grønsværen og i den danske Superliga, kampen mod homofobi tages op. Nu bevæger ytringerne mod diskriminering også ind på isen.

Det er det danske landshold, der melder sig på banen og tager klart afstand fra den homofobi, der måtte stikke sit hoved frem i forbindelse med sporten.

- Der vil jeg gerne være meget klar i mælet. Som landshold har vi snakket om det, og vi har snakket om det som forbund, og vi vil gerne stå frem og sige, at vi tager stor afstand fra alle former for diskriminering. Om det så er på isen eller uden for, siger landsholdets assisterende kaptajn Oliver Lauridsen til TV 2 SPORT.

- Vi er lidt kede af at ishockeysporten bliver trukket lidt igennem mudderet i denne her forbindelse. Vi er meget åbne her og vil gerne komme frem og sige, at vi tager stor afstand fra det.

Det Oliver Lauridsen henviser til er DIF-direktør Morten Mølholm, der for et par dage siden nævnte macho-kulturen i sportsgrene som ishockey sammen med fodbold og håndbold, som sportsgrene med en kultur, der ikke er 'særlig acceptabel'.

- Vi læser selvfølgelig nyhederne og følger med i, hvad der sker rundt omkring i Danmark, og nu har den her nyhed været meget oppe i medierne. Her lagde vi mærke til at selve ishockeysporten blev trukket ind i det, forklarer Oliver Lauridsen.

- Men når ishockey bliver smidt ind i diskussionen, så tænker vi, at vi i hvert fald gerne vil stå frem som hold og som forbund og sige, at her der dur den altså ikke. At vi slår hårdt ned på det - både som spillere og som Union.

I sin opbakning til kampen mod diskrimination, så er det også vigtigt, at spillerne kigger indad og det hele ikke handler om fans, og deres ageren overfor modstandere, mener Oliver Lauridsen og dermed det danske ishockeylandshold.

- Det er på og uden for isen. Det jeg har oplevet, er meget fra fansenes side, men fra vores side synes vi, at det er ligeså vigtigt, at miljøet inde i omklædningsrummene og i foreningerne rundt omkring i Danmark er et åbent miljø, hvor diskriminering af hvilken som helst grad ikke er respekteret.

Har du oplevet diskrimination i din karriere?

- Altså man ville jo lyve, hvis man sagde nej, at det havde man ikke. Der bliver selvfølgelig råbt nogle ting engang imellem, som ikke hører til, og vi er også bare i nogle tider nu, hvor det er vigtigt at få sagt, hvad man står for og få renset ud i den her diskriminering. Det er vigtigt for os at have et miljø, hvor alle kan være med.

På isen er Oliver Lauridsen, der til daglig spiller i den finske KHL-klub Jokerit, kendt som ,mand, der kan rydde op i egen zone. Nu er han også klar til at agere politibetjent, når det kommer til kulturen i sporten. Klar til at sige fra overfor diskriminering - uanset om det kommer fra fans, mod- eller medspillere.

- Vi har ikke haft nogle problemer, men jeg kan love dig for, at det kommer jeg til, hvis jeg hører det. Ellers så nytter det jo ikke noget at stå og sige det.

Danmark tabte 1-0 til Finland i en testkamp torsdag aften. De to mandskaber mødes igen lørdag eftermiddag.