Lars Seiers is-projekt kulminerer med DM-finale

Lars Seier Christensen har på fire sæsoner bidraget til at føre Rungsted tilbage til toppen af dansk ishockey.

Rungsted skulle tilbage i toppen af dansk ishockey. Det var målsætningen, da rigmanden og Saxo Bank-stifter Lars Seier Christensen i august 2015 købte 43 procent af klubbens aktier.

Da var klubben i den forgangne sæson sluttet som nummer syv i grundspillet og elimineret i slutspillets kvartfinale. Nu - tre og et halvt år senere - er Rungsted Seier Capital tilbage på toppen.

Den nordsjællandske klub har vundet grundspillet og pokalturneringen og tager fredag klokken 19.30 hul på DM-finaleserien mod SønderjyskE.

- Jeg synes, at vi stille og roligt er blevet bedre på alle fronter, og så er det bare kirsebær på toppen, at vi nu er klar til DM-finalen for første gang i 17 år.

- Alt i alt går det i den rigtige retning for igen at gøre Rungsted til en reel magtfaktor i dansk ishockey, og det var ligesom målsætningen. Finalen er en fin foreløbig kulmination, siger Lars Seier Christensen.

På den sportslige front er han mest kendt for engagementet i cykelsporten, da han i en årrække var med til at finansiere Bjarne Riis' cykelhold, der var blandt verdens bedste.

I sidste måned kastede han sig så ind i fodboldklubben FC København. 222.693.600 kroner brugte han på at købe 22,55 procent af aktierne i Parken Sport & Entertainment, selskabet bag FCK.

Men det er beløb af en markant mindre størrelse, der skal til for rykke en klub frem i Danmarks bedste ishockeyliga.

- Det er en væsentlig mindre økonomisk forpligtelse end i FCK eller Team Saxo Bank tidligere. Men det gælder altid om at være bedst inden for de rammer, man realistisk set kan spille med på.

- Det primære mål med Rungsted er at klare sig godt i Danmark, da den internationale overbygning ikke er så vigtig. I FCK er en sæson kun fuldstændig, hvis man klarer sig godt både hjemme og i Europa.

- Og med et cykelhold i verdens top-3 var det den globale scene, man spillede på. Gennemslagskraften er forskellig, forklarer Lars Seier.

Han vil gerne matche de største budgetter i ligaen og kaster gerne flere penge i projektet, selvom det skulle blive til guld allerede i denne sæson.

- Succes forpligter, og vi vil gerne vinde flere DM-titler de kommende år og derfor styrke det økonomiske grundlag. Vi vil gerne nå ligaens lønloft i løbet af et par år, det drejer sig om nogle få millioner kroner, siger Seier.

- Efter flere konkurser i ligaen er det fornuftigt med et lønloft. Så undgår man, at en tosset rigmand pludselig kommer og køber spillere for fem gange så meget som konkurrenterne. Og det forhindrer mig selv i at blive den tossede rigmand.