Ishockey

Ishockeylandsholdet lider nyt testnederlag til Finland

Danmark tabte også den anden VM-test til Finland, der vandt med 2-1 i Vojens.

To kampe, to knebne nederlag. Det er status for det danske ishockeylandshold efter de første styrkeprøver i VM-optakten.

Danmark tabte lørdagens testkamp med 1-2 til Finland, men leverede langt hen ad vejen en fornuftig indsats.

Den første test mod samme modstander endte med et 0-1-nederlag i torsdags, men her skulle der blot gå syv minutter, før den danske måltørke var slut.

Den danske førstekæde var pludselig i overtal mod to finske forsvarere. Nicolai Meyer førte pucken frem og fandt Mathias Bau midt for mål, og den store forward trak til venstre om målmanden og sendte sit hold i front.

Scoringen vakte tydelig glæde hos Bau, som har fået hele sæsonen smadret af en skade og i torsdags spillede sin første ishockeykamp siden VM sidste år.

Føringen holdt første periode ud, men Finland slog tilbage efter den første pause.

Der var kun spillet tre minutter af anden periode, da backen Oliwer Kaski udlignede til 1-1, og midtvejs gennem perioden bragte finnerne sig også foran.

Det danske forsvar blev spillet tyndt, og ved bageste stolpe kunne Eemeli Suomi let sætte pucken i nettet bag målmand Simon Nielsen.

Danskerne forsøgte at komme tilbage i tredje periode, og mod slutningen blev Simon Nielsen erstattet af en markspiller i en sidste satsning. Men et stærkt finsk mandskab holdt stand og tog sin anden knebne testsejr.

Det danske landshold tester VM-formen på ny i den kommende uge i to kampe mod de svenske verdensmestre.