Stjerne med stor hyldest til NHL-dansker efter vigtig sejr

Frederik Andersen har spillet en stor rolle i Toronto Maple Leafs' playoffserie, som de nu fører med 2-1 over Boston Bruins.

For et år siden blev Toronto Maple Leafs sendt på tidlig sommerferie af Boston Bruins, men i denne sæsons NHL-slutspil, hvor holdene igen står over for hinanden, har Maple Leafs taget føringen.

Det kan klubben blandt andre takke den danske målmand Frederik Andersen for.

Maple Leafs vandt tredje opgør natten til tirsdag med 3-2 i en kamp, hvor Andersen havde 34 redninger. Herunder en stor redning med sin stav med tre minutter tilbage af kampen, som var med til at sikre holdets føring.

- Han er så rolig i målet. Han lavede nogle store redninger, blandt andet den mod slutningen af kampen, hvor David Krejci var helt alene foran målet, siger Toronto-stjernen Auston Matthews ifølge NHL's hjemmeside.

- Han har bare været rolig og solid i hele serien og hele året. Han er en klippe i målet, og vi stoler på ham i hver eneste kampe. Det er ligegyldigt, hvilken situation vi er i, så føler vi, at vi kan vinde, fordi han er der.

Andersen blev på NHL's hjemmeside kåret som en af kampens tre stjerner. Han er med 108 redninger den målmand, der har haft flest i slutspillet hidtil.

Toronto Maple Leafs vandt den første kamp i slutspilsserien, hvor der spilles bedst af syv kampe. Den blev vundet med 4-1 i Boston, hvor Andersen havde hele 37 redninger.

I kamp to havde Andersen ligeledes 37 redninger, men her tabte Toronto med 4-1.

Natten til torsdag har Toronto chancen for at bringe sig foran med 3-1 i serien på hjemmebane.

Mens der var dansk succes i Toronto, var der det stik modsatte i Carolina, hvor Lars Ellers og de forsvarende NHL-mestre fra Washington Capitals tabte med 5-0.

Washington vandt dog de to foregående kampe på hjemmebane og fører serien med 2-1.