Ishockey

- Vi beviste noget, siger dansk NHL-stjerne efter sensation

Oliver Bjorkstrand og Columbus Blue Jackets er klar til anden runde i NHL-slutspillet efter en sensationel 4-0-sejr i kampe.

Columbus Blue Jackets sneg sig med ind i NHL-slutspillet på absolut yderst mandat.

Wildcardet til slutspillet betød dog det, som de fleste regnede for en sikker endestation i første runde. Modstanderen hed nemlig Tampa Bay Lightning, der var det ubetinget mest vindende hold i grundspillet.

Lightning tangerede rekorden for flest sejre med 62 af slagsen. Men mod Bjorkstrand og Blue Jackets fik de ikke en eneste.

- Vi tror på vores gruppe, og vi beviste noget ved at vinde fire kampe i streg over Tampa. Det er selvfølgelig et godt signal, men der er rigtig lang vej endnu, siger Oliver Bjorkstrand til TV 2 SPORT.

Forventede ikke fire sejre i træk

I sæsonens fire indbyrdes kampe vandt Lightning med 5-0, 8-2, 4-0 og 5-1.

Men i slutspillet, hvor der spilles bedst af syv kampe, sad Blue Jackets tungt på det suveræne Florida-hold og skulle kun bruge fire kampe på at spille sig videre. 4-3 og 5-1 blev det til på udebane, før holdet spillede sig i anden runde med to hjemmesejre på 3-1 og 7-3.

- Man går selvfølgelig ind og kæmper for at vinde serien, selvom man kommer ind i slutspillet og skal møde et hold som Tampa Bay med den sæson, de har haft. Det troede vi selvfølgelig på, vi kunne. Men vi havde nok ikke forventet, at vi ville vinde fire kampe i streg, siger danskeren.

- Jeg tror bare, vi spillede rigtig godt defensivt. Vi lukkede lidt ned for dem og det spil, de gerne vil spille. De holder i pucken, kommer frem sammen og afleverer pucken fra side til side. Med vores hårde spil lukkede vi dem ned i forsvars- og midtzonen, så de ikke kom til de store chancer. Og når de gjorde, havde vi en målmand, som stod rigtig godt.

Slutningen af sæsonen har også budt på enorm succes for den danske forward.

Bjorkstrand blev historisk

Han skrev sig ind i historiebøgerne som den første dansker, der scorede i seks kamp i træk - ingen havde før ham scoret i mere end fire kampe i træk.

De gode takter blev fulgt i kampene mod Tampa Bay Lightning, hvor han scorede to mål og lavede to assists.

- Jeg er glad for den måde, jeg har spillet på. Jeg synes, jeg har spillet en god serie, hvor jeg fik lavet nogle point. I det hele taget spillede jeg bare godt offensivt og defensivt, siger Bjorkstrand, der lavede en vigtig scoring i kamp fire, hvor han bragte Columbus foran med 4-3, efter at Lightning havde kæmpet sig tilbage.

- Det var dejligt at få scoret. Det var sådan en situation, hvor man står på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt, så man bare kunne slå den ind. Jeg var glad for, jeg stod der.

Succesen kan også aflæses direkte på holdopstillingen.

Rykket op i stjernekæde

Efter det første opgør i første runde blev Oliver Bjorkstrand nemlig rykket op i den stjernebesatte førstekæde på holdet med Artemi Panarin og Pierre-Luc Dubois.

- Det er dejligt, træneren føler, at han kan sætte mig i en kæde, hvor jeg får flere minutter på isen. Det er jeg glad for. Det kan jeg ikke klage over.

- Nu spiller jeg så også med Dubois og Panarin, som normalvis får mere spilletid. Det er naturligvis til min fordel. De er rigtige gode og har mange gode kvaliteter. Det kan hjælpe. Men de andre kæder, jeg har været i, har også været rigtig gode, og jeg synes bare, vi har et stærkt hold lige nu.

Mens Tampa Bay Lightning er sendt på tidlig og overraskende sommerferie, kan Bjorkstrand og co. nu nyde en række kampfrie dage.

Jagten på Stanley Cup-trofæet

Holdet venter lige nu på at finde ud af, om modstanderen i anden runde hedder Boston Bruins eller Toronto Maple Leafs. Her er stillingen 2-2 i kampe.

- Vi har potentiale og et hold, som kan spille rigtig god hockey. Vi kan godt komme langt, men der er selvfølgelig lang vej endnu. Nu skal vi forberede os til anden runde, som også bliver hård, siger Oliver Bjorkstrand.

- Selvom man er seedet som otter, kan man godt have et hold, der kan gå hele vejen. Det tror vi på, men man må ikke tænke for langt frem. Man skal tænke én kamp frem ad gangen.

Anden runde svarer til kvartfinalen.

Sidste år blev Lars Eller den første dansker i historien til at vinde Stanley Cup-trofæet.