Ishockey VM

Danmark slipper for canadisk superstjerne

Sidney Crosby har meldt fra til VM, hvor Danmark er i gruppe med Canada. Han vil bruge hvilepausen til at blive fit for fight til den nye NHL-sæson.

Fodbold har superstjerner som Lionel Messi og Cristiano Ronaldo. Ishockey har blandt andre Sidney Crosby.

Desværre for tilskuerne og de mange millioner tv-seere verden over, men heldigvis for Danmark, bliver det kommende verdensmesterskab i Slovakiet i næste måned uden den 31-årige canadier.

Crosby havde ellers mulighed for at spille med i turneringen, da Pittsburgh Penguins er ude af NHL-slutspillet, men han har takket nej til en invitation fra landsholdet.

- Jeg vil forsøge at få mest muligt ud af hvileperioden. Der er ingen betydelige skader, men når man bliver ældre, er der ting, der plager én, siger han ifølge Pittsburgh Penguins twitterprofil.

Sidney Crosby og Pittsburgh Penguins røg ud i første slutspilsrunde i kampen om Stanley Cup-trofæet. Pingvinerne tabte serien 0-4 til New York Islanders.

I de fire kampe leverede den canadiske ishockeystjerne blot en enkelt assist. I 79 kampe i grundspillet i denne sæson blev han noteret for i alt 100 point - 35 mål og 65 assists.

Heller ikke Conor McDavid, der var Canadas store stjerne ved VM i Danmark sidste år, kommer til at spille VM i Slovakiet. Han pådrog sig en skade i Edmonton Oilers' sæsonfinale mod Calgary Flames.

Oilers er ikke en del af NHL-slutspillet i år.

Udover Canada er Danmark i gruppe med USA, Finland, Tyskland, Slovakiet, Frankrig og Storbritannien.

Danmark spiller første VM-kamp mod Frankrig 11. maj. Se VM på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.