Ishockey

Nede med 0-3 i DM-finalen: - Hvorfor skulle vi ikke kunne vende det?

SønderjyskE er tvunget til at vinde fredag aften, hvis ishockeysæsonen skal forlænges. Det bekymrer dog ikke sportschefen.

De røde lamper har blinket ved Frøs Arena i flere dage.

Den fjerde og måske sidste DM-finale mellem SønderjyskE og Rungsted er fuldstændig udsolgt. Det indikerer en vis optimisme blandt de sønderjyske fans, inden grundspilsvinderne kommer på besøg med en 3-0-føring i finaleserien.

Samme optimisme går sportschef Kim Lykkeskov rundt med. Den tidligere spiller har endda allerede lagt planer for de næste mange dage, hvor finaleserien kan forlænges helt op til syv kampe.

- Hvorfor skulle vi ikke være det første hold, der kunne vende en 0-3’er? På et eller andet tidspunkt skal det jo ske i en danske finaleserie, og jeg tror på det. Folk kan kalde mig jubelidiot, eller hvad det måtte være, men jeg tror på det, siger Kim Lykkeskov til TV 2 SPORT.

Rungsteds føring på 3-0 lyder mere overbevisende, end resultaterne af de enkelte kampe har været. 4-3 (efter overtid), 3-2 og 2-0 lyder cifrene, efter pokalvinderne scorede i tomt mål kort før tid i den tredje finale.

Rungsted vandt den tredje DM-finale med 2-0. Se målene her.

Det ændrer dog ikke på, at SønderjyskE er under massivt pres, da en Rungsted-sejr sender DM-pokalen til Sjælland for første gang i 17 år.

- Jeg vil ikke tage noget fra Rungsted, overhovedet. Det er et rigtig, rigtig godt hold, men jeg synes stadig, vi har ramt os selv i røven i de tre kampe. Vi har ikke leveret en 100 procent-kamp i 60 minutter. Det har kun været i glimt, og det er lidt selvforskyldt, at vi er bagud 3-0 i kampe.

- Vi bliver nødt til at spille lidt mere løst, for hvis vi taber i aften, så er det slut. Men når pucken bliver smidt klokken 19.30, så står der altså 0-0 på tavlen, og derfor skal vi have fokus på det, der sker i aften. Hvis alle byder ind med det, de kan byde ind med, så har vi alle muligheder for at være med, siger Lykkeskov.

Kan blive halvpinligt

Helt så lige ser TV 2 SPORTs ishockeykommentator Jimmy Bøjgaard ikke på styrkeforholdet.

- Rungsted har været klart bedre i de første tre kampe, og de kommer til Vojens med det berømte momentum. Det bør være tættere mellem de to hold, men Rungsted har godt nok set gode ud, siger Jimmy Bøjgaard og tilføjer:

- SønderjyskE skal vinde i aften for at vinde lidt stolthed eller moral. Hvis serien ender 4-0, vil det være halvpinligt.

Den fjerde DM-finale begynder fredag klokken 19.30, men TV 2 SPORT sender direkte fra Vojens allerede fra klokken 19.00. Se med på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.