Ishockey

Rungsted-spillere ekstatiske efter guld: - Kan ikke beskrive det med ord

Der var masser af glæde i Rungsted-lejren, da de fredag sikrede sig klubbens første mesterskab i 17 år.

Rungsted Seier Capital sikrede sig sent fredag aften klubbens fjerde mesterskab i historien, da de på udebane slog SønderjyskE med 1-0 og vandt finaleserien med sammenlagt 4-0 i kampe.

Der skulle dog en hård fight til i fredagens opgør, før Rungsted-holdet sikrede sig det første mesterskab i 17 år.

Først efter 13 minutters spil i tredje periode faldt den afgørende scoring, da Robin Bergman satte pucken i nettet. Og efter et par store afbrændere fra SønderjyskE i de døende sekunder, kunne jublen så endelig bryde ud i Rungsted-lejren.

- Det er helt fantastisk. Jeg har spillet i Rungsted i 10 år, og 95 procent af årene har vi ikke været i nærheden af noget som helst. Nu står vi her som danske mestre, det er helt fantastisk, lød det fra Rungsted-spiller Joachim Holten-Møller efter kampen til TV 2 SPORT.

Samme glæde var at finde hos Rungsteds svenske træner Erik Hjalmarsson, der dog hæftede sig ved, at opgøret fredag godt kunne være faldet anderledes ud.

- De var bedre end os, hvis vi ser over hele kampen. Men det er fuldstændig lige meget. Jeg er så stolt af alle spillerne, jeg kan slet ikke beskrive det med ord.

Rungsted er Danmarksmestre efter at have sejret i den fjerde kamp i finaleserien i Metalligaen.

- Guldhjelmen passer perfekt

Selvom de ikke har haft meget træning i at løfte DM-trofæer og fejrer den største titel i dansk ishockey i de seneste år i Rungsted, var glæden og begejstringen over titlen ikke til at tage fejl af.

Da den formelle del med håndtryk og medaljeoverrækkelse først var overstået, fik Rungsted-spillerne de ikoniske guldhjelme på, løftede trofæet til tonerne af Queens' 'We Are The Champions' og brød på ny ud i jubel over den nye titel som danmarksmester med de mange tilrejsende Rungsted-fans.

- Hjelmen passer helt perfekt. Det har været en vild rejse. Som Rungsted-dreng helt ind til knoglerne er det her kæmpe stort, fortalte Nikolai Gade til TV 2 SPORTs reporter, inden han skyndte sig tilbage til fejringen.

Og der er i den grad noget at fejre for Rungsted.

Det har nemlig været en noget nær perfekt sæson for den sjællandske hockeyklub. Klubben vandt tidligere på sæsonen pokaltitlen, mens man også blev suveræne vindere af grundspillet, inden mesterskabet kom i hus fredag.

Det skal klubben nu bruge resten af påsken på at fejre. I første omgang venter der en bustur hjem fra Vojens, inden spillerne efter tidsplanen rammer Hørsholm fredag nat klokken 3 til mere festivitas.

- Det skal nok blive en rigtig sjov bustur hjem, lød det afslutningsvis fra Joachim Holten-Møller.