Ishockey VM

Svensk legende melder sig VM-klar - jagter sin tredje guldmedalje

Den store svenske stjerne Henrik Lundqvist har meldt sig VM-klar.

Når det svenske ishockeylandshold drager afsted til Slovakiet for at forsvare VM-guldet, bliver det med én af landets største hockeylegender på holdet.

Målmanden Henrik Lundqvist, der til daglig nyder stjernestatus hos NHL-holdet New York Rangers, har nemlig meldt sig VM-klar, efter han sprang sidste års VM på dansk jord over.

- Jeg tænkte på stoltheden, og det adrenalin-kick man får, når man spiller for landsholdet, og så besluttede jeg mig ellers for at takke ja, fortæller Lundqvist til svenske Aftonbladet.

Med 'Kong Henrik' som kælenavn, er man ikke i tvivl om, at man har fat i en af de rigtig store stjerner. Det er da heller ikke en hr. hvem som helst, der skal vogte buret på et i forvejen stjernespækket svensk landshold.

I 14 sæsoner har Lundqvist ageret sidste skanse hos New York Rangers og hele fem gange har han været på NHL's allstar-hold. Men i New York har Lundqvist aldrig vundet nogle trofæer.

William Nylander overfalder Henrik Lundqvist i vild jubel efter VM-sejren i 2017.

Det har han til gengæld med Sverige. Her har han været med til at vinde VM-guld i 2017 og OL i 2006. Men det er ikke muligheden for mere metal, der har fået den nu 37-årige legende til at tage et VM mere.

- Nej, det er ikke medaljerne, der har fået mig til at spille. Mit fokus har været på den oplevelse, der venter, og så at jeg kan få lov til at spille sammen med de her holdkammerater, fortæller Lundvist endvidere.

- Det er inspirerende at få sådan en chance.

I første omgang venter der dog et par ugers ferie for keeperen, der holder rekorden for flest redninger nogensinde i verdens stærkeste hockeyliga, inden han slutter sig til resten af Sveriges VM-trup.

Henrik Lundqvist har udover OL- og VM-guld ligeledes vundet VM-guld i rulleskøjte hockey i 2002.

Om det bliver til mere guld for "Kong Henrik" og resten af Sverige, kan du se, når TV 2 SPORT og TV 2 PLAY sender massivt fra VM i ishockey fra den 10.-26. maj.