Ishockey VM

Træner nedtoner Ehlers' skade, som sendte ham af banen i store smerter

Danskerens træner nedtoner skaden, men er ellers ikke meget for at sætte ord på danskerens status.

Det så slemt ud, da den danske NHL-stjerne Nikolaj Ehlers måtte forlade slutspilskampen mod St. Louis Blues i verdens stærkeste ishockeyliga, NHL, med bare et minut og 13 sekunder tilbage af kampen torsdag nat.

Her blokerede den 23-årige danske forward et skud fra Colton Parayko med venstre ben. Det tvang efterfølgende danskeren til at forlade isen i store smerter.

Det syn fik flere til at spekulere i en længere skadespause, men dagen derpå maner Ehlers' træner, Paul Maurice, til besindighed - selvom han ikke vil sige for meget om danskeren skade.

- Han har det fint i dag. Så jeg sætter ham som "sandsynlig" på kamprapporten inden opgøret lørdag (natten til søndag dansk tid, red.), fortalte Maurice på et pressemøde fredag.

- Han kommer ikke til at skøjte til træning fredag, men han har det godt, uddyber træneren uden at ville sige mere.

Winnepeg er tvunget til sejr

Ifølge TV 2 SPORTs ishockeykommentator Jimmy Bøjgaard skal man dog ikke ligge for meget i den udmelding. Skaden til Ehlers kan sagtens være alvorlig alligevel.

- Man melder ikke noget ud, fordi det er slutspillet. Hvis han kan gå, er han også med i kamprapporten.

- Det er et godt blokeret skud, men han ser ud til at blive ramt hårdt. Det kan være et slagskud på cirka 150 kilometer i timen, og det ser umiddelbart ikke godt ud. Vi kan håbe, der ikke er noget brud, siger Bøjgaard.

Natten til søndag møder Ehlers og Winnepeg Jets St. Louis Blues i den 6. kamp i serien.

Her er Winnepeg, med eller uden Nikolaj Ehlers, tvunget til sejr, hvis ikke deres drøm om at løfte det legendariske Stanley Cup-trofæ skal slukkes for denne sæson. St. Louis Blues fører serien med 3-2 i kampe.