Ishockey

Ehlers tilbage i kamp, da Winnipeg røg ud af NHL-slutspillet

Nikolaj Ehlers var tilbage i kamp for Winnipeg Jets, der natten til søndag dansk tid blev slået ud af NHL-slutspillet. Ethan Miller / Ritzau Scanpix

Nikolaj Ehlers og hans hold må se sig slået ud af den nordamerikanske ishockeyligas slutspil efter nederlag.

Den danske ishockeystjerne Nikolaj Ehlers var tilbage på isen for Winnipeg Jets, der natten til søndag dansk tid røg ud af NHL's slutspil efter endnu et nederlag.

Winnipeg led natten til søndag et 2-4-nederlag i den sjette kamp mod St. Louis Blues.

Dermed er St. Louis det første af de to hold, der har nået fire sejre i den første slutspilsrunde og derfor avancerer til næste runde.

Winnipeg indledte serien med to nederlag foran eget publikum, men så ud til at være kommet tilbage på sporet ved at vinde de to næste opgør i St. Louis.

Men da de to hold natten til fredag på ny tørnede sammen i Winnipeg, gik det galt for hjemmebaneholdet, der tabte 2-3 til gæsterne i en kamp, hvor danske Ehlers måtte udgå med en skade efter at have blokeret et kraftigt slagskud.

Natten til søndag var danskeren tilbage på isen, og alle spekulationer om en alvorlig skade kunne dermed fordufte.

Men det var umiddelbart også det eneste positive for canadierne, der hurtigt kom i problemer. St. Louis startede ud med et mål allerede 23 sekunder inde i kampen og øgede til 2-0 i anden periode.

I tredje periode forøgede St. Louis forspringet med endnu et mål. Det så ud til at vække Winnipeg, der hen mod kampens slutning nåede at komme på måltavlen to gange.

Det var dog ikke nok til at udligne, hvormed kampen endte 3-2 til St. Louis, og Winnipeg må se sig slået ud af den nordamerikanske ishockeyligas slutspil.

Den regerende Stanley Cup-vinder, Washington Capitals, der har danske Lars Eller på holdet, kom væsentligt bedre gennem nattens kamp mod Carolina Hurricanes.

Washington vandt overbevisende den femte slutspilskamp 6-0. Holdet har dermed bragt sig foran 3-2 i kampe og er kommet et skridt tættere på at avancere til næste runde.

Toronto Maple Leafs og Colombus Blue Jackets, der også begge har danske spillere i form af henholdsvis Frederik Andersen og Oliver Bjorkstrand, lever fortsat i slutspillet.