Bødker spiller VM for Danmark

16x9
Mikkel Bødker skal spille VM 2019. Foto: Jan Korsgaard / Scanpix Denmark

NHL-spilleren Mikkel Bødker vender også i 2019 hjem for at spille VM. Han støder til landsholdstruppen allerede inden VM.

Det danske ishockeylandshold bliver forstærket med et prominent navn inden VM i Slovakiet.

NHL-spilleren Mikkel Bødker støder nemlig til truppen, erfarer TV 2 SPORT. Danmarks Ishockey Union har siden bekræftet Bødkers VM-deltagelse i en pressemeddelelse.

Det er andet år i træk, Mikkel Bødker bliver en del af det danske VM-landshold. Ved sidste års VM på hjemmebane blev han fløjet ind under turneringen, hvor han fik sin første tid på isen i den sensationelle sejr over Finland.

I denne sæson har Mikkel Bødker udspillet sin rolle i NHL tids nok til, at han har haft mulighed for at pleje nogle småskader efter sæsonafslutningen med Ottawa Senators. Det har givet ham mulighed for at blive helt frisk, og derfor er VM-deltagelsen blevet en realitet.

Mikkel Bødker bliver en del af VM-truppen i næste uge, hvor Danmark spiller den sidste VM-testkamp mod Østrig.

Mikkel Bødker har spillet over 700 kampe i verdens stærkeste ishockeyliga, NHL. Derudover er han noteret for 34 landskampe.

I ishockey giver det ikke sig selv, at en nations bedste spillere stiller op ved VM. I modsætning til fodbold, hvor klubberne skal give spillerne fri til landsholdsaktiviteter, er det frivilligt, om NHL-klubberne vil lade deres spillere stille op ved VM.

VM spilles fra den 10. til den 26. maj i Slovakiet. Danmark spiller den første kamp den 11. maj mod Frankrig. Derudover er Heinz Ehlers’ mandskab i gruppe med Canada, USA, Finland, Tyskland, Storbritannien og værterne fra Slovakiet.