Ishockey VM

Stjerneparade klar til VM for Rusland

Alexander Ovechkin er en målfarlig herre. I denne sæson scorede han 51 mål for Washington. Det var ottende gang i karrieren, at han scorede 50 mål eller flere i én sæson. ALEXANDER NEMENOV / Scanpix Denmark

Alexander Ovechkin skal spille VM for første gang siden 2016. Også fire andre NHL-russere har sagt ja til at spille VM i maj.

En sand verdensstjerne har fået grønt lys af sin klub og meldt sig klar til det kommende ishockey-VM i Slovakiet.

Der er tale om Alexander Ovechkin fra NHL-klubben Washington Capitals, og han støder til den russiske trup allerede i dens forberedelser til mesterskabet, der begynder om 14 dage.

Det meddeler det russiske ishockeyforbund på Twitter, hvor forbundet også nævner yderligere fire russiske NHL-navne, der har sagt ja til at spille VM.

- Forsvarsspillerne Nikita Zaitsev (Toronto Maple Leafs) og Dmitry Orlov (Washington Capitals) samt forwarderne Alexander Ovechkin (Washington Capitals), Evgeny Kuznetsov (Washington Capitals) og Evgeny Dadonov (Florida Panthers) har alle bekræftet, at de vil slutte sig til landsholdet i løbet af forberedelserne til VM i Slovakiet, skriver forbundet.

Det er første gang siden 2016, Alexander Ovechkin skal spille VM. Mesterskabet bliver hans 12. af slagsen siden debuten i Tjekkiet i 2004.

VM-grupperne i Slovakiet

  • Gruppe A: Canada, USA, Finland, Tyskland, Slovakiet, Danmark, Frankrig og Storbritannien
  • Gruppe B: Sverige, Rusland, Tjekkiet, Schweiz, Norge, Letland, Østrig og Italien

Ovechkin, Evgeny Kuznetsov og Dmitry Orlov kan spille VM, fordi de sammen med Washington Capitals ikke længere er en del af slutspillet i NHL.

Den amerikanske hovedstadsklub, der sidste sæson vandt Stanley Cup, tabte samlet 3-4 til Carolina Hurricanes i første runde af slutspillet.

Dermed er der også et dansk håb om, at Lars Eller (Washington Capitals) stiller op for Danmark. Danmarks Ishockey Union forventer en snarlig afklaring - dog tidligst i weekenden.

Nikita Zaitsev og Evgeny Dadonov er VM-klar, fordi Toronto Maple Leafs og Florida Panthers præcis som Washington er færdige for denne sæson.

VM i Slovakiet spilles fra 10.-26. maj. Danmarks første modstander er Frankrig 11. maj.

Du kan følge VM på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.