Bjorkstrand og Columbus slået ud af NHL-slutspillet

16x9
Oliver Bjorkstrand og Columbus Blue Jackets er slået ud af NHL-slutspillet. Han var den sidste dansker, der blev slået ud i 2019. Foto: Kirk Irwin / Ritzau Scanpix

Med et klart nederlag på hjemmebane er danske Oliver Bjorkstrand og hans hold færdige i NHL-slutspillet.

Den danske ishockeyspiller Oliver Bjorkstrand og hans hold, Columbus Blue Jackets, er ude af denne sæsons slutspil i NHL om Stanley Cup-trofæet.

Det står klart efter et 0-3-nederlag natten til tirsdag mod Boston Bruins på hjemmebanen Nationwide Arena.

Med Bjorkstrands exit er der ikke flere danskere tilbage i årets slutspil i den nordamerikanske ishockeyliga.

I slutspillet spiller holdene bedst ud af syv kampe. Boston Bruins førte i forvejen serien med 3-2 i kampe.

Og efter tirsdagens sejr over Columbus Blue Jackets er Boston Bruins sikkert videre til semifinalerne. Her skal holdet møde Carolina Hurricanes.

Stille start

Kampen startede stille ud med en første periode helt uden mål.

I anden periode kom Boston Bruins foran med 1-0, da tjekkiske David Krejci scorede 12 minutter inde i perioden.

Og i tredje periode cementerede holdet sin sejr med to yderligere mål, som svenske Marcus Johansson og amerikanske David Backes blev noteret for.

Sidste års slutspil i NHL blev historisk set med danske ishockeyøjne, da Washington Capitals og Lars Eller vandt finalen om Stanley Cup.

Det var første gang, en dansk ishockeyspiller var med til at vinde det eftertragtede trofæ, og Lars Eller scorede endda finaleseriens afgørende mål.

Bjorkstrands exit i årets slutspil betyder, at han logistisk set har mulighed for at deltage ved VM, der begynder den 10. maj. Deltagelsen kræver, at Bjorkstrand føler sig klar til at spille VM, og at klubben giver ham fra til det.

NHL-danskernes VM-status