Ishockey VM

Ekspert revser 'sløsede' danske udvisninger: - Det må ikke ske

Danmark fik syv udvisninger, da de søndag eftermiddag tabte 2-1 til Tyskland ved VM i ishockey.

Straffeboksen var vel besøgt i søndagens kamp mod Tyskland.

Syv gange måtte en dansker forlade isen i to minutter som følge af en udvisning i Danmarks anden kamp ved VM i ishockey, hvor det blev til et nederlag på 2-1.

Uskarpe Danmark lider spinkelt nederlag i nøglekamp

Forfatter: Ronni Burkal Nielsen

decms://6a5a2547f046964ef3c28517acc619dc9c55615a

{settings}

Og særligt måden, udvisningerne kom på, ærgrer TV 2 SPORTs ishockeyekspert Morten Green.

- Problemet med udvisningerne i dag var, at der var tre eller fire, der skete i offensiv zone, og det er bare ikke godt nok. Det må ikke ske, siger han med henvisning til, at det var på tyskernes banehalvdel, at Danmark fik deres udvisninger.

- Man kan godt tage en udvisning nede i egen zone, hvis der er ved at ske en målchance, eller hvis man prøver at redde en situation, hvor man simpelthen havner på bagkant, men nogle af de udvisninger, der blev taget i dag, var simpelthen lidt sløsede, siger Morten Green.

Tyskland fik lige så mange udvisninger i kampen, men danskerne havde store udfordringer med at få deres powerplay til at fungere.

Udvisninger tømte batterierne

Selvom tyskerne også kun formåede at ombytte én af de danske udvisninger til en scoring, så fik det alligevel større konsekvenser for Danmarks spil, mener NHL-spilleren Lars Eller.

- Det er ikke godt for nogen. Der er nogen, der spiller rigtig meget, og der er nogen, der kommer meget lidt ind. Det er klart, vi gjorde det ekstremt vanskeligt for os selv ved, at vi skulle sidde så meget i straffeboksen.

Ehlers er utilfreds med powerplay og varsler en masse videoer

Forfatter: Ritzau

decms://b3dadca78e031586058eb923e90afa8bd3f86486

{settings}

- Det er klart, at batterierne ikke var fyldt til sidst, siger Eller videre.

Seks af de danske udvisninger kom i løbet af de to første perioder, og det var også i anden periode, at Danmark for alvor kom i problemer, da tyskerne først kom på 1-0 og efterfølgende 2-0 med få sekunder tilbage.

- Det er noget, der trækker energi ud af holdet - også fordi holdets bærende spillere med blandt andre Lars Eller skal bruge rigtig mange kræfter på at dræbe udvisningerne i stedet for at skabe offensiv ishockey, siger Morten Green.

Se Nicklas Jensens tre udvisninger i kampen mod Tyskland

Forfatter: Ukendt

https://video.tv2.dk/watch/lDkopTDqBoyahnSswycvNLRevpYmlrEw

Indstillinger

PlaceringNormal breddeNormal bredde (Videoloop)Fuld bredde

Overlay tekst

Nicklas Jensen blev Danmarks topscorer på udvisningsfronten med tre styks. Derudover fik Lars Eller, Frederik Storm og Mikkel Bødker også en udvisning hver. Den syvende udvisning var en holdfejl, da Danmark med syv minutter tilbage af anden periode havde en spiller for meget på isen.

Danmark skal igen i aktion på tirsdag, hvor Storbritannien er modstanderen.