Danmark står foran VM's 'klart vigtigste kamp'

Danmarks tredje kamp ved VM er mod Storbritannien, og udfaldet af den kommer til at afgøre, hvordan resten af turneringen skal gribes an.

Danmark spiller mod Storbritannien klokken 16.15. Se kampen på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Tirsdagens kamp mod Storbritannien bliver definerende for resten af Danmarks VM.

Vinder danskerne, kan de begynde at kigge op i tabellen mod en mulig kvartfinaleplads, mens de med et nederlag pludselig skal tage risikoen for nedrykning alvorligt. Kampen hører med andre ord til kategorien ’skæbnekampe’, og det erkender de i den danske VM-lejr, hvor der var alvorlige miner at spore mandag.

- Uanset hvordan man kigger på det, er det bare den klart vigtigste kamp ved det her VM for os.

- Hvis vi skal nå en kvartfinale, er det jo ’must win’. Hvis vi skal undgå nedrykning, skal vi også som minimum have to point, siger Danmarks NHL-stjerne Lars Eller til TV 2 SPORT.

Nationernes kendskab til hinanden er meget sparsomt, da Storbritannien ikke har været en del af det fineste ishockeyselskab siden 1994. Omvendt har danskerne været med ved samtlige A-verdensmesterskaber siden 2003.

Ifølge TV 2 SPORTs ishockeyekspert Morten Green må Danmark da også påtage sig favoritværdigheden inden det vigtige opgør.

- Der er stort pres på Danmark. Det er en skæbnekamp mod Storbritannien, som skal være en sejr. Det regner vi alle sammen også med, at der kommer. Der er så stor niveauforskel mellem de to hold, så hvis der ikke er noget mentalt, der spiller ind for Danmark, vinder de også den kamp, siger Morten Green.

Skal spille med 'swag'

Efter kampe lørdag og søndag mod henholdsvis Frankrig og Tyskland blev mandagens hviledag brugt på at se video på briterne, og opskriften på sejr hos den seneste danske målscorer, Mathias Bau, er klar.

- Det er en vigtig kamp for os. Vi skal arbejde hårdt og hårdere end dem og få lagt en masse pucker på mål. Det er en kamp, vi skal vinde, siger Mathias Bau.

Danmarks anden NHL-spiller Mikkel Bødker håber på, at 1-2-nederlaget til Tyskland søndag hurtigt bliver glemt, når de går på isen tirsdag.

- Vi skal spille med lidt tro på os selv og lidt 'swag' og håbe, at vi kan levere et brag af en kamp, siger Mikkel Bødker.

Danmark har efter to kampe to point, efter de vandt over Frankrig i overtiden samt tabte til Tyskland.

I gruppen med otte hold går de fire bedste videre til kvartfinalen, mens sidstepladsen rykker ned i B-gruppen. Se stillingen her.