Danmark svækket af afbud før skæbnekamp ved VM

Backen Stefan Lassen er syg og spiller ikke tirsdagens VM-kamp mod Storbritannien.

Se Danmarks skæbnekamp på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY

Mens de danske landsholdsspillere ankom til ishockeyhallen i slovakiske Kosice, lå Stefan Lassen i sengen på hotellet.

Backen fra Danmarks andenkæde er nemlig blevet syg og spiller ikke kampen mod Storbritannien klokken 16.15.

- Matias Lassen går ind i stedet for Stefan Lassen i dag. Det havde vi egentlig med i planen. Allerede i går snakkede vi om det, så det er ikke en kæmpe overraskelse.

- Men det er selvfølgelig træls, at Stefan ikke er klar til at spille i dag, siger Danmarks landstræner, Heinz Ehlers, til TV 2 SPORT.

33-årige Stefan Lassen spiller til daglig i svenske Almtuna og er i gang med sit tiende VM for Danmark.

Han har i de første to kampe dannet backpar med Jesper Jensen Aabo, der i stedet kommer til at danne par med Markus Lauridsen i førstekæden. Matias Lassen bliver syvende back på holdkortet.

Presset til sejr

Resultatet af Danmarks kamp mod Storbritannien kommer nærmest uanset udfaldet til at definere, hvad resten af VM kommer til at handle om for danskerne.

En sejr og tre point vil holde Danmark inde i kampen om en plads i kvartfinalen, mens et nederlag omvendt bringer Danmark ind i kampen for at undgå nedrykning.

- Hvis vi skal nå en kvartfinale, er det jo ’must win’. Hvis vi skal undgå nedrykning, skal vi også som minimum have to point, sagde Danmarks NHL-stjerne Lars Eller til TV 2 SPORT mandag.

To point sikres, hvis Danmark vinder i overtid eller straffeslagskonkurrence.

Danmark er favorit

Danmark åbnede VM med en sejr i straffeslag over Frankrig, mens kamp to blev tabt med 2-1 til Tyskland. Nu gælder det altså Storbritannien, der er med ved A-VM for første gang siden 1994.

- Alt andet end en sejr vil være en skuffelse, men i den her slags kampe og turneringer tror jeg, det er vigtigt, at der ikke er nogen decideret dårlige hold med. Man må respektere alle hold, som er med på det her niveau.

- Men spiller vi op til vores normale, er det selvfølgelig en modstander, vi skal slå. Alt andet vil ikke være godt for os, siger Heinz Ehlers.

Kampen spilles klokken 16.15 og kan ses på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.