Ishockey VM

Danmarks VM-hold får forstærkning fra USA

Patrick Russell er klar til at spille VM for Danmark, efter hans hold fra den næstebedste nordamerikanske liga blev slået ud af slutspillet.

Se VM i ishockey på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY

Danmark skrev tirsdag historie med en 9-0-sejr over Storbritannien, og i timerne efter kampen var der mere godt nyt til landsholdslejren.

Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger er Patrick Russell nemlig klar til at spille VM, efter hans amerikanske hold Bakersfield Condors natten til tirsdag blev slået ud af slutspillet i den nordamerikanske udviklingsliga AHL. Han skulle ankomme til Slovakiet torsdag.

Før, under og efter Danmarks kamp mod Storbritannien blev der arbejdet på at få Russell klar til at spille for Danmark ved VM, og det lykkedes altså.

- Vi har samtaler med ham, og vi håber selvfølgelig på, han kommer. Og vi tror, han kommer, sagde assisterende landstræner Jens Nielsen efter kampen.

Fik debut i NHL

Patrick Russell har i sæsonens løb leveret 47 point i 61 kampe for Condors, mens han også har fået debut i NHL.

Han er nemlig på kontrakt hos NHL-klubben Edmonton Oilers, hvor han spillede seks kampe i slutningen af 2018.

26-årige Patrick Russell er dermed klar til sit tredje VM i træk for Danmark.

Med sejren over Storbritannien er Danmark nu fri for at koncentrere sig om en mulig nedrykning og kan i stedet sætte alle sejl ind på en plads i kvartfinalen.

Det kommer dog til at kræve overraskelser mod de store ishockeynationer Finland, USA og Canada, før holdet i sidste runde møder Slovakiet.

Danmark møder Finland på torsdag. Kampen kan ses på TV 2 SPORT fra klokken 19.50.