Dansk VM-profil sad ude et år: - Det har ikke været sjovt

En alvorlig skade var skyld i, at to meter høje Mathias Bau missede chancen for at bide sig fast hos NHL-klubben Washington Capitals.

Mathias Bau har ved årets VM i Slovakiet allerede spillet mere, end han gjorde ved sidste års slutrunde på hjemmebanen i Danmark.

Dengang sluttede hans turnering nemlig brat, da han under holdets anden kamp mod USA måtte udgå og køres på hospitalet. Her var dommen klar: Den uheldige dansker havde pådraget sig en rift på milten med blødning.

Nu er han tilbage, efter han har tilbragt sin tid i styrkelokalet og på tilskuerrækkerne, hvor han kunne se sin karriere blive lagt på is for et år.

- Det har ikke været sjovt. Det har været hårdt og været et langt år, hvor jeg har siddet derovre (i USA, red.) og prøvet at holde humøret højt og arbejdet hårdt. Nu er jeg bare glad for at få lov til at spille ishockey igen, siger Mathias Bau til TV 2 SPORT.

Uheldet kostede ham muligheden for at spille sig til en permanent med NHL-holdet Washington Capitals, som han underskrev en tovejskontrakt med i maj sidste år, som betyder, at han både er til rådighed for deres farmerhold, Hershey Bears, og A-holdet, som senest vandt Stanley Cup-trofæet.

Klubløs efter VM

Til trods for ingen kampe siden det kedelige VM-exit har landstræner Heinz Ehlers vist tillid til den to meter høje dansker, som allerede har gengældt det med en scoring mod Tyskland søndag.

- Da det var midt i sæsonen, og jeg stadig ikke havde været på is, var det ikke lige det, jeg havde regnet mest med at skulle sidde her i dag. Men jeg er glad for at få chancen, siger Mathias Bau.

Hans ophold i USA slutter efter denne sæson, og det er med det kedelige faktum, at han ikke har været i aktion på højeste niveau. Så udover at spille for sit land under VM, spiller han også for sig selv og for at få en kontrakt med et kommende hold.

- Nu må jeg tænke på VM og spille godt her, og så må vi se, hvad der sker næste år. Jeg har ikke nogen kontrakt, og jeg ved ikke, hvad der kan ske, siger han.

Mathias Bau og Danmark spiller næste kamp ved VM tirsdag, hvor de møder Storbritannien i en vigtig kamp. Den kan ses på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.