Ishockey VM

’Respektløse’ stjerner irriterer ekspert: - Ikke til at holde ud at se på

TV 2 SPORTs ishockeyekspert Morten Green mener, at flere i den nye generation af nordamerikanske ishockeyspillere har et attitudeproblem.

Canadieren Kyle Turris var lidt for insisterende og ihærdig til slovakkernes temperament i mandagens VM-kamp mellem de to nationer foran Slovakiets mål.

Turris havde tilsyneladende ingen interesse i at erkende, at slovakkernes målmand, Patrik Rybar, havde pucken under kontrol, og at spillet dermed var dødt. Canadieren blev derfor ved med at fiske efter pucken, og den aktion blev affyringsrampe til adskillige slagsmål på isen.

De løber rundt med en attitude, som ikke er til at holde ud at se på

Morten Green

Særligt den 24-årige canadier Anthony Mantha var klar på ballade og udviste adfærd tangerende til det flabede og arrogante – til stor irritation for TV 2 SPORTs ishockeyekspert Morten Green.

- Magen til arrogant attitude har man jo sjældent set, siger han.

Mantha udviste den arrogante attitude over for den 32-årige slovakiske NHL-stjerne Andrej Sekera, der siden 2004 har spillet i verdens bedste ishockeyliga. Det faktum spillede dog ingen rolle for den otte år yngre canadier, som spiller for Detroit Red Wings.

- Anthony Mantha har aldrig lavet noget i sin karriere, han har aldrig vundet noget som helst, og nu står han alligevel mod en slovakisk NHL-stjerne gennem mange år, som har opnået meget mere, end han selv har, og spiller smart og arrogant. Det er respektløst i stedet for bare at spille spillet hårdt og sætte de tacklinger, der skal til. Lad være med at spille smart hele tiden, siger Morten Green.

Et attitudeproblem hos de unge nordamerikanere

I forlængelse af situationen i kampen mellem Canada og Slovakiet taler Morten Green om en tendens for den nye generation af NHL-spillere fra Canada og USA.

Hvor det tidligere har handlet om respekt mellem spillere og modstandere, er samme værdi sværere at få øje på hos de kommende NHL-stjerner.

- Efter min mening er der et kulturskifte blandt de her nordamerikanske spillere. Det er det samme på USA’s hold med for eksempel Johnny Gaudreau og Jack Eichel. De løber rundt med en attitude, som ikke er til at holde ud at se på.

Netop Johnny Gaudreau stjal overskrifter ved sidste års VM i Danmark, hvor han i semifinalen mistede besindelsen i en hævnaktion mod svenske Hampus Lindholm. Den dengang 24-årige amerikaner svang sin stav og slog svenskeren i ryggen.

Den handling fordømte Morten Green og kaldte det for ”en skændsel for hockey”.

I det nyeste eksempel på et attitudeproblem hos den nye generation af NHL-stjerner, som Morten Green beskriver det, endte Canada med at få to udvisninger, mens Slovakiet slap med en enkelt og dermed spillede den næste periode i overtal.

Udover høj intensitet og flere slagsmål undervejs var kampen mellem Slovakiet og Canada særdeles underholdende og målrig. Kampen endte da også spektakulært, da Canada scorede til 6-5 med et sekund tilbage af kampen.

Med sejren rykker Canada op på andenpladsen i Danmarks gruppe, mens Slovakiet fortsat har tre point efter tre kampe. Det giver dem et enkelt mere end Danmark, som har en kamp i baghånden.