Var presset før storsejr: - Jeg er ikke særlig god til at fjerne sådanne tanker

Danmarks ishockeylandshold sprudlede med kniven for struben, da Storbritannien blev slået med 9-0 ved VM.

Se Finland-Danmark torsdag på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY

Danmark var storfavorit mod Storbritannien, der spiller sit første A-VM i 25 år, men op til kampen fyldte frygt og nerver i den danske lejr.

Et nederlag ville nemlig bringe Danmark ned i en vanskelig kamp for at undgå nedrykning fra A-rækken.

- Det er saftsusemig dejligt ikke at have det nedrykningsspøgelse hængende over hovedet, siger den rutinerede danske forward Morten Madsen til TV 2 SPORT.

- Jeg er ikke særlig god til at fjerne sådan nogle tanker. Storbritannien har vi aldrig mødt før, så vi vidste ikke rigtig, hvordan vi stod i forhold til dem. Det var lidt skræmmende inden, men med den start kunne vi slappe lidt mere af.

Danmark kom foran 3-0 med tre scoringer på godt tre minutter i første periode, og der var aldrig tvivl om resultatet.

Men også landstræner Heinz Ehlers var en kende utryg inden mødet med briterne, der inden kampen havde tabt med 3-1 og 8-0 til henholdsvis Tyskland og Canada.

- Jeg var da lidt smånervøs inden kampen, fordi jeg vidste, hvor meget der var på spil. Når man vinder 9-0, har det været temmelig overbevisende, og det er jeg utroligt glad for, siger han.

Medmindre Storbritannien skaber sensationer under VM, er Danmark nu sikker på også at være en del af det fineste selskab ved næste års VM.

Stolt landstræner

Danmark indledte VM med en sejr efter straffeslagskonkurrence over Frankrig, mens det i kamp to blev til et 2-1-nederlag til Tyskland.

Flere elementer i det danske spil havde ikke fungeret, herunder overtalsspillet. Det blev der dog rådet bod på mod briterne med fire scoringer i powerplay.

- Vi viser, hvor gode og effektive vi kan være. Det er aldrig let at have den der favoritrolle på sig, men det klarede vi rigtig godt. I dag er der klasseforskel. Det synes jeg, er meget tydeligt, siger NHL-spilleren Lars Eller til TV 2 SPORT.

- Jeg ved godt, det er nemt at stå og være negativ efter de to første kampe med to point mod Tyskland og Frankrig. Frankrig er ikke ret meget dårligere end os, og Tyskland er sølvvindere ved OL for et år siden. Jeg har ikke set os som storfavoritter i nogen af de kampe. Det var vi så i dag, og drengene beviste i dag, at vi er bedre. De viste rigtig god moral og god karakter. Det er jeg stolt over, siger Heinz Ehlers.

Næste opgave for Danmark er Finland på torsdag. Kampen spilles klokken 20.15 og kan ses på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.