Ishockey VM

Danmark var 'ikke ydmyge nok' i fem minutter - blev fulgt op af perfekt periode

Danmark sprudlede efter en opsang i pausen mellem første og anden periode af VM-kampen mod Storbritannien, som blev vundet med 9-0.

Se ishockey-VM på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY

Midtvejs i første periode af skæbnekampen mod Storbritannien havde Danmark så godt som punkteret al spænding med 3 scoringer og en 3-0-føring.

Men så ændrede spillet karakter, uden at briterne dog fik scoret.

- De første 15 minutter er vi tilfredse med. Så er vi ikke ydmyge de sidste 5 minutter, men det har vi rettet op på nu. Vi skal ikke have flere pucktab på de forkerte steder, sagde assisterende landstræner Jens Nielsen i pausen til TV 2 SPORT.

Også forwarden Morten Poulsen var utilfreds med afslutningen, fordi briterne "fik nogle chancer, og det blev tjubang-hockey".

5-0 i anden periode

Det blev der talt om i pausen, og det blev i dén grad taget til efterretning.

Anden periode vandt Danmark med 5-0 og kom foran med 8-0. En reaktion, landstræner Heinz Ehlers var yderst tilfreds med efter kampen.

- Nu spiller vi fornuftigt i 14-15 minutter, og så taber vi konceptet lidt. Det bliver lidt for meget på egen hånd, og man skal lige prøve. Så kommer der nogle dumme pucktab og kontraer mod os. Det er der ingen grund til, siger han.

- I anden periode må man sige, ar de stort set ingen chancer havde, og vi var effektive.

Danmark havde i de to første kampe, hvor det kun blev til to point mod Frankrig og Tyskland, flere problemer, blandt andet med spillet i overtal.

- Mange af de ting, vi gerne vil, opnår vi i kampen. Jeg ved godt, det er en svagere modstander, men presset i angrebszonen gør det svært for dem at komme ud, siger Heinz Ehlers.

- Når man vinder 9-0, har det været temmelig overbevisende, og det er jeg utroligt glad for.

Med sejren behøver Danmark ikke koncentrere sig om mulig nedrykning, men kan i stedet skimte en plads i kvartfinalen. Det kommer dog til at kræve point mod nogle af de store nationer, Finland, USA og Canada, som Danmark skal op mod i det kommende tre opgør, før der venter en mulig skæbnekamp mod Slovakiet.

Første kamp er mod Finland på torsdag. Den kan ses på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY fra klokken 19.50.