Dansk NHL-profil er rejst hjem fra VM

Lars Eller er ikke længere en del af den danske VM-trup. Han rejste hjem tidligt onsdag morgen.

Danmark er blevet en stor profil fattigere ved VM i ishockey.

NHL-stjernen Lars Eller opgiver at spille videre med den skade, der voldte ham problemer allerede inden den første VM-kamp.

- Vi blev enige om at tage en kamp ad gangen og evaluere fra dag til dag, vel vidende om at vi kunne ende i den her situation. I og med at vi nu står i en situation, hvor vi nok ikke vil rykke ned, så giver det måske lidt mindre mening at blive ved med at presse den her skade for at se, hvor langt jeg kan strække den. For mit vedkommende er min tilstedeværelse ikke helt så vigtig, som den var tidligere, siger Lars Eller til TV 2 SPORT.

Lars Eller, der i sidste sæson sikrede Stanley Cup-trofæet for Washington Capitals, har spillet med i Danmarks tre første VM-kampe.

Med to scoringer og tre assists har Eller været med til at sikre de fem point, Danmark har efter kampene mod Frankrig, Tyskland og Storbritannien.

Især tirsdagens 9-0-sejr over Storbritannien betyder, at Danmark er så godt som sikker på at undgå nedrykning inden de sidste fire kampe.

- Jeg tror også, det kan fører nogle gode ting med sig, at der er nogle unge spillere, der kan komme ind og få et større ansvar, siger Lars Eller, der ærgrer sig over sin tidlige hjemrejse.

- Det føles ikke naturligt, så det er med blandede følelser. Det her er det bedste for min krop, for jeg har brug for en blanding af restitution, behandling og hvile. Men jeg har altid holdt af at være en del af den her gruppe. Det har jeg bestemt også gjort den her gang.

Mens Lars Eller forlader truppen, kan landstræner Heins Ehlers glæde sig over tilgangen af Patrick Russell. Tirsdag gav hans AHL-klub tilladelse til, at Russell kan være med i den sidste del af VM. Russell træder ind i truppen torsdag eftermiddag.

Danmark spiller den næste VM-kamp torsdag klokken 20.15. Kampen vises på TV 2 SPORT – se hele VM-sendeplanen her.

Spillerne i den danske VM-trup