Ishockey VM

Ny taktik virkede for Danmark: - Aldrig set så mange mål til træning

Danmarks assisterende landstræner, Jens Nielsen, så enorme forbedringer i overtalsspillet mod Storbritannien.

I de første to kampe ved VM blev det kun til ét mål i powerplay, selvom der i især nederlaget til Tyskland var mange muligheder i overtal.

Det var derfor et tema frem mod skæbnekampen mod Storbritannien tirsdag, som Danmark vandt med hele 9-0.

Fire af målene blev scoret i overtal - blandt andet i kraft af en ny taktik, hvor spillernes roller blev byttet om i Danmarks kæder.

- Vi trænede på det i går (mandag, red.). Inden træningen havde vi et langt møde, hvor vi sad og kiggede video. Vi snakkede om, at det er lidt et problem, at vi er fem venstrehåndede spillere, så vi flyttede spillet over i venstre side, siger assisterende landstræner Jens Nielsen, der har ansvaret for Danmark powerplay.

- Jeg har aldrig set så mange mål til en træning, som vi havde i går. Det er dejligt, at det også kommer i dag, når der er rigtig kamp.

I en af konstellationerne blev NHL-spilleren Mikkel Bødker blandt andet lagt ned bag målet i stedet for at være i højre side. Det gav hurtigt pote, da han lagde op til Mathias Baus 2-0-scoring.

14 sekunder efter den første scoring mod Storbritannien bringer Mathias Bau Danmark på 2-0. Video: Bo Bentsen

- Vi har haft en del træning på det, og så er de ineffektive i deres undertalsspil. De står ikke lige, hvor de andre hold har stået, og det drager vi fordel af. Vi gør det godt i powerplayet, og det får os i gang. Det var supergodt at få det på skinner, siger Mikkel Bødker.

- Vi har haft andre muligheder i de andre kampe, og det har vi så lavet om til den her kamp. Jeg synes, det fungerede rigtig fint. Vi formåede at udnytte, at de sidder i straffeboksen, og det var rigtig fint.

Nu skal de positive takter så bringes med videre til de tre ekstremt vanskelig opgaver, der venter forude i form af de store hockeynationer Finland, USA og Canada.

- Det giver noget selvtillid at få lavet de mål, slår Jens Nielsen fast.

Sejren på 9-0 var den største i Danmarks historie som A-nation.

Torsdag møder Danmark Finland. Kampen spilles klokken 20.15 og kan ses på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.