Ishockey VM

Ovechkins VM-måltørke fik en ende i russisk rekordsejr

Alexander Ovechkin scorede til 4-0 i 10-0-sejren over Italien onsdag aften. Det var russernes største sejr siden USSR-dagene.

Tre kampe uden mål for 'The Great 8'.

Men i Ruslands fjerde kamp ved VM i Slovakiet fik Alexander Ovechkin stoppet den kedelige stime, og således blev hans mål i slutningen af første periode mod Italien et højdepunkt onsdag aften.

Det var endda, selv om Rusland vandt hele 10-0. Russernes største sejr på VM-, OL- eller Euro Hockey Tour-niveau siden USSR's opløsning i 1991.

- Selvfølgelig løfter en sejr som denne vores selvtillid. Men mest af alt havde jeg en lille smule ondt af italienerne i aften. De kæmpede bravt, de er nogle gode drenge, men niveauforskellen var hurtigt til at få øje på.

- At score mit første mål er som at sætte flueben. Jeg har gjort det, vi fortsætter. Hvad mere kan jeg sige, sagde Washington Capitals-stjernen Alexander Ovechkin ifølge det internationale ishockeyforbunds VM-hjemmeside.

Italien uden mål i 355 minutter

Rusland har tidligere scoret flere mål end ti i én kamp, men indtil onsdag aften aldrig tidligere vundet med en målforskel på ti mål. Der er dog stadig langt op til USSR's bedste resultat nogensinde, 28-2 mod Italien i 1967.

For italienernes vedkommende var det fjerde kamp af fire mulige ved dette VM, hvor de ikke formåede at score. Faktisk er det nu 355 spilminutter, siden Italien, som er oprykker, sidst scorede ved et A-VM. Det var i holdets 1-4-nederlag til Tyskland 13. maj 2017.

Russerne og Italien er i gruppe B, som spilles i Bratislava. Indtil videre har Rusland gjort rent bord og har derfor 12 point, mens italienerne er sidst i gruppen med nul point og en målscore på 0-30.

Også Norge og Østrig er uden point i gruppe B.