Ishockey VM

Danmarks eneste NHL-spiller ved VM vil udnytte USA's indstilling

Mikkel Bødker er den eneste danske NHL-spiller ved VM, efter at Lars Eller rejste hjem med en skade. Martin Divisek / Ritzau Scanpix

Mikkel Bødker spiller til daglig mod de amerikanske NHL-stjerner og fortæller, hvordan Danmark skal ramme dem i lørdagens VM-kamp.

Se Danmark-USA lørdag kl. 12.15 på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Arrogance og dårlig attitude er blandt de ord, TV 2 SPORTs ishockeyekspert Morten Green har brugt om NHL-spillerne fra både Canada og USA.

En lang række stjerner fra verdens bedste ishockeyliga er netop nu med ved VM i Slovakiet. De er blandt andet med, fordi de med deres respektive hold ikke har kunnet gøre sig gældende i den igangværende NHL-sæson.

Derfor må de 'nøjes' med et VM, og netop den arrogante tilgang er noget, Danmark skal forsøge at udnytte i lørdagens VM-kamp. Det mener Mikkel Bødker, der til daglig spiller i NHL-klubben Ottawa Senators.

- Der er utrolig meget teknik og mange frække pasninger, men en måske ikke så hård arbejdsindsats. Det har det virket til i de andre kampe, vi har set med dem. Det kan ændre sig fra dag til dag. De er meget humørspillere i sådan en turnering, indtil det virkelig gælder, så vi skal ud og spille, som vi gjorde mod Finland; spille vores chance på bedst mulig vis og vise, at vi godt kan hænge med.

Det virker, som om de nogle gange går ind i de her turneringer med en vis arrogance. Er det noget, man kan udnytte?

Mikkel Bødker har spillet i NHL siden 2008.

- Ja, det er det jo. Det har man kunnet se i de andre kampe, at de andre hold har udnyttet. De virker nogle gange til at spille ret stille og roligt. Det skal vi udnytte. Vi kommer med fart og intensitet og skaber vores egen energi derude, siger Mikkel Bødker til TV 2 SPORT.

USA er under pres

Han understreger dog, at han selvfølgelig ikke er inde i hverken deres hoveder eller omklædningsrum, og samtidig har amerikanerne sat sig selv under pres ved VM.

Bødker om Patrick Kane

Om amerikanernes kaptajn og store stjerne, Patrick Kane, siger Mikkel Bødker:

De har Patrick Kane, som løber og laver 110-115 point i NHL. Det er ikke bare hvem som helst, der gør det, så det er en af de bedste nogensinde. Ham skal vi holde øje med.

De indledte turneringen med et 1-4-nederlag til værterne fra Slovakiet, mens det siden er blevet til sejre over Frankrig, Finland (efter overtid) og Storbritannien. Sidstnævnte blev slået 6-3 - et hold, som Danmark slog 9-0.

- Jeg ved bare, at vores arbejdsindsats nok skal være der, men det er klart, at undervurderinger tit sker i sport. Det er en del af sporten og en farlig ting at spille med. Det kan vi jo tænke, at de gør, men de har også set vores kampe og set, hvor godt vi har spillet. Mon ikke vi får et klart amerikansk hold at se, siger Mikkel Bødker.

Danmark slog senest USA ved VM i 2015.

I gruppe A har USA otte point, mens Danmark har fem. Derfor vil en sejr sende Danmark op på fjerdepladsen, som USA lige nu sidder på. De fire bedste hold fra de to grupper kvalificerer sig til kvartfinalerne.

Se stillingen og kampprogrammet her.