- Vi ser lidt blege ud, siger dansk VM-back efter klart nederlag

De danske spillere var relativ tilfredse med holdets præstation mod Canada - særligt efter de fik rettet op på den forfærdelige start.

Det kunne være blevet meget værre, men det kunne også være endt bedre.

Det er den generelle opfattelse hos de danske spillere, umiddelbart efter de havde spillet 60 minutter mod de canadiske stjerner og tabt 0-5.

- Vi kæmper med det, vi har. De er skidegode – der er ikke så meget at sige til det. Det er en flok verdensstjerner, vi møder, men jeg synes stadigvæk, at vi ser lidt blege ud nogle gange i egen zone. Vi glemmer at kigge os over skulderen. Jeg ved godt, at det går stærkt, men mange af os spiller i hvert fald på højere niveau, end vi viser af og til, siger Jesper Jensen Aabo til TV 2 SPORT og tilføjer:

- Nogle gange er det sjovt at spille ishockey, og andre gange er det mindre sjovt. I dag var det måske mindre sjovt.

I begyndelsen af kampen så det ud til, at Danmark kunne risikere at løbe ind i en gedigen øretæve, da Canada efter blot otte minutters spil var foran 3-0.

På isen skøjtede nogle forvirrede danskere rundt, som blev enige med sig selv om at blive ved med at prøve at spille og udfordre canadierne.

- Jeg synes, vi får kæmpet os tilbage i kampen, og vi har nogle gode forsøg. Vi har en fem-mod-tre-situation, og det er ærgerligt, at vi ikke i det mindste får lavet et enkelt mål, siger Danmarks NHL-spiller, Mikkel Bødker, og prøver at forklare, hvad der gik galt i begyndelsen:

- Vi kom måske ikke så godt ud i første periode, og det er vores skyld. Men på den anden side er de virkelig gode. De spiller godt ud af egen zone og op gennem midtzonen og kommer op gennem vores zone med relativ lethed. Man må også tage hatten af for dem.

3-0 efter otte minutter endte som bekendt med 5-0 til Canada. Danmark slukkede ildebranden på isen, men ifølge Frederik Storm kunne en dansk scoring eller to have pyntet.

- Humøret er OK. Vi spiller OK i store dele af kampen. Det er et rent NHL-hold, vi spiller mod. Det er højt niveau. Det kunne godt have set lidt pænere ud end 5-0. Sådan er det. Jeg synes, vi kæmper godt nok, siger Frederik Storm.

Danmark har nu én kamp tilbage ved VM, og den spiller de allerede tirsdag klokken 16.15 mod Slovakiet. Se kampen på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.