Ishockey VM

Danmarks landstræner er ’lidt stolt’ efter VM-debut

Landstræner Heinz Ehlers er samlet set tilfreds med det, han har set fra sine spillere i de syv kampe ved VM.

Heinz Ehlers’ første VM i spidsen for det danske landshold er slut, og på bundlinjen står han tilbage med en 11.-plads og en nogenlunde fornemmelse efter de syv landskampe i Slovakiet.

- Hvis jeg skal lave en hurtig evaluering, så er jeg lidt stolt. Jeg ved godt, at mange måske havde større forventninger, og man måske var lidt skuffet over resultatet mod Tyskland, siger Heinz Ehlers til TV 2 SPORT og hentyder til 1-2-nederlaget til Tyskland i holdets andet kamp.

53-årige Heinz Ehlers tog efter VM på hjemmebane sidste år over for Janne Karlsson, som havde været landstræner siden 2013, og som i 2016 førte holdet frem til en plads i kvartfinalen. Så langt tog Ehlers ikke sit holdet, men mindre kan også gøre det.

- Man kan sige, at når man går ind til VM-turneringen, er kriterierne, at det handler om overlevelse. Jeg synes, at med de spillere, der har fået debut i denne turnering, at vi skal være glade for indsatsen og de point, vi har fået, siger landstræneren.

Ekspert står tilbage med god fornemmelse

Allerede efter tre kampe stod det klart, at Danmark havde sikret sig endnu et år i A-gruppen efter sejre over Frankrig og Storbritannien. Herfra kunne man tillade sig at kigge op og frem mod en plads i kvartfinalen. Som bekendt var den plads aldrig for alvor inden for rækkevidde.

Klare nederlag i den sidste del af gruppefasen til USA og Canada samt et nederlag på 1-3 til Finland satte en stopper for dette. Betingelserne kunne dog have været anderledes, hvis Danmark havde haft lidt mere medvind i holdets anden kamp ved VM mod Tyskland. Det medgiver TV 2 SPORTs ishockeyekspert Morten Green.

- Vi stod allerede inden turneringen og snakkede om, at de to første kampe mod Frankrig og Tyskland skulle give fem og måske endda seks point. Danmark havde kun to point efter de kampe, og det var mere eller mindre marginaler, der gik imod, siger Morten Green og tilføjer:

- Det har lidt været tendensen ved dette VM, at det har været lige ved og næsten, og at pucken bare ikke har hoppet Danmarks vej.

Danmarks sidste kamp mod Slovakiet tirsdag skulle afgøres i straffeslag, og her var slovakkerne skarpest. Dermed stemplede Danmark ud med et enkelt point og samlet set seks af slagsen.

- Jeg står tilbage med en god fornemmelse. Det er godt for Danmark at slutte af med et godt resultat i en meget lige kamp, siger Green.

Næste år afholdes VM i Schweiz, og her er Danmark som bekendt med. Heinz Ehlers skrev i sommeren 2018 under på en toårig kontrakt og er derfor også landstræner ved den slutrunde.