Ishockey VM

- Vi viser en ny side af os selv, siger dansk back efter ’godkendt’ VM

Efter Danmarks syvende og sidste kamp ved VM er det naturligt at gøre status, og de danske spillere er ret enige om konklusionen.

Godkendt.

Ordet går igen hos de danske spillere, når de skal evaluere indsatsen ved VM, som for Danmarks vedkommende sluttede tirsdag med et 1-2-nederlag til Slovakiet efter en straffeslagsafgørelse.

- Godkendt og ikke mere end det. Vi klarer frisag og overlevede, men vi havde en drøm om en kvartfinale. Det blev det ikke til, men jeg synes, det er stærkt alligevel, at vi kommer ud og spiller lige op med Slovakiet i dag, siger Morten Madsen til TV 2 SPORT.

- Et eller andet sted er det vel godkendt på den front (at Danmark overlever, red.), men vi ville også gerne have blandet os i kampen om kvartfinalen, siger Danmarks kaptajn, Peter Regin.

- En fin afslutning på turneringen, hvor vi hiver et point mod et godt hold, og vi viser igen god vilje og en god arbejdsindsats. Vi spiller for hinanden, siger Oliver Lauridsen.

Danmark gik ind til dette VM med to NHL-spillere – et antal, der senere blev halveret – og derudover en del unge spillere. Det skal man også have in mente, når man gør status over dette VM, minder landsholdsbacken Oliver Lauridsen om.

- Jeg synes, vi viser en ny side af os selv. Vel også et nyt system og et generationsskifte, der er i gang. Vi er lidt yngre og vil gerne spille mere offensivt og holde mere i pucken. Så jeg synes egentlig, vi kan være godt tilfredse med turneringen, siger han.

Dansk NHL-spiller stolt

Danmarks eneste tilbageværende NHL-spiller, Mikkel Bødker, er enig med sine landsholdskolleger i evalueringen af præstationen i VM, som han er stolt af.

- Vi spiller en god turnering og en turnering, som vi kan være stolte af. Vi havde lidt stolpe ud i starten, synes jeg, siger Bødker og uddyber:

- Man kommer altid herned med forventninger om mere, men sådan skulle det ikke blive denne gang. Vi har knoklet alt, hvad vi har lært, og vi kan være stolte over at repræsentere Danmark på bedste vis.

Danmark har siden A-VM i 2003 været en del af det fineste selskab på verdensplan, og det er de altså også til næste år, når VM afholdes i Schweiz.

Mikkel Bødker scorede for Danmark i VM-kampen mod Slovakiet. Video: Malthe Henriksen